Browns kiezen voor Colt McCoy als QB

Door

Cleveland Browns-coach Eric Mangini heeft Colt McCoy benoemd als startende quarterback voor de komende wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals. De 24- jarige McCoy krijgt ook het vertrouwen voor de resterende wedstrijden dit seizoen.

Hoewel McCoy net terugkomt van een enkelblessure krijgt hij van Mangini toch de voorkeur boven Browns vaste quarterback Jake Delhomme. Mangini kwam tot dit besluit na overleg met Browns-president Mike Holmgren en offensive coördinator Brian Daboll, maar geeft aan dat dit enkel zijn besluit is. ,,Ik vind dat Mc Coy deze kans verdient en die wil ik hem geven. Ik wil graag zien hoe zijn progressie zal zijn in de laatste drie wedstrijden van het jaar. Het gaat er hier zeker niet om dat Mc Coy een jonge speler is die een kans krijgt omdat hij jong is,” benadrukte Mangini, die met zijn team uitgeschakeld is voor de play-offs. De Browns hebben een 5-8 record dit seizoen.

Op 21 november raakte Mc Coy geblesseerd tegen de Jacksonville Jaguars. Voor deze wedstrijd leidde McCoy de Browns naar een overwinningen op de New Orleans Saints en New England Patriots. Het jonge talent gooide in 5 wedstrijden 975 yards, maakte 3 touchdowns en had 3 intercepties. Browns-veteraan Delhomme had het de laatste wedstrijd tegen de Buffalo Bills duidelijk lastiger met geen enkele touchdown, 87 yards, 1 interceptie en een fumble.

Mangini verklaarde dat Delhomme het nieuws opnam als een professioneel en opperde dat het mogelijk is dat Seneca Wallace de tweede quarterback zou kunnen zijn in de wedstrijd tegen Cincinnati.

Foto: cache.daylife.com

Ook leuk om te lezen