Brooklyn Nets verlengen contract Collins

Door

Brooklyn Nets v Los Angeles Lakers
De Brooklyn Nets hebben besloten om langer gebruik te maken van de diensten van Jason Collins. Zijn eerste tien-dagen contract liep gister af en is vandaag met tien dagen verlengd. In de eerste tien dagen kwam Collins in alle van de vijf gespeelde wedstrijden in actie.

Zondag 24 februari schreef de 35-jarige center geschiedenis door als eerste openlijk homoseksuele sporter een wedstrijd in een van de vier grote sporten te spelen. Bij dit debuut, maar ook bij zijn volgende wedstrijden, werd hij onder luid applaus begroet. Het zorgde voor een keur aan positieve reacties, van binnen en buiten de sportwereld.

Dat Collins met nummer 98 speelt is niet zonder reden. Hij draagt dat nummer ter nagedachtenis aan Matthew Shepard, een openlijk homoseksuele scholier die in 1998 op brute wijze werd ontvoerd en mishandeld. Hij stierf vijf dagen nadat hij gevonden werd.

Ook de NBA wist handig in te spelen op het contract van Collins. Normaal kan je het shirt van een speler met een tiendaags-contract niet bestellen, maar voor Collins is een uitzondering gemaakt. Fans kochten massaal het shirt, met als resultaat dat het shirt het best verkopende product is op de site van de NBA.

Mocht Brooklyn over tien dagen besluiten om Collins te behouden, zijn ze verplicht hem een contract aan te bieden voor de rest van het seizoen.

Ook leuk om te lezen