Broncos waive Orton, Bears op vinkentouw

Door

 

De tijd van Kyle Orton in Denver zit er op. De 29-jarige quarterback, die een maand geleden zijn basisplaats verloor aan Tim Tebow, is door de Broncos on waivers geplaatst, hetgeen betekent dat Orton – met overname van zijn contract – binnen 24 uur door een geinteresseerde club kan worden opgepikt.

Dat Denver uitgerekend een paar dagen nadat Chicago Bears quarterback Jay Cutler zijn duim brak (die overigens vandaag in Colorado wordt geopereerd) tot deze actie overging, is niet geheel toevallig. Denver had Orton – die in de pikorde in Mile High intussen ook Brady Quinn al voor zich moest dulden – al eerder willen waiven, maar de quarterback had aangegeven niet te willen verkassen, omdat hij pas vader was geworden.

Toen in Chicago de nood aan de man kwam door de blessure van Cutler, veranderde dat de zaak. Een overgang naar zijn oude club zag Orton wel zitten.

Het is echter nog maar de vraag of Orton ook daadwerkelijk bij de Bears zal belanden. Chicago had (van alle ploegen met een 7-3 record) tot op heden het zwaarste programma dit seizoen, waardoor de Bears hun voormalige spelverdeler pas als dertigste in de rij kunnen claimen.

Van de 29 clubs die voorrang hebben, zitten echter alleen Houston en Kansas City – door de blessures van respectievelijk Matt Schaub en Matt Cassell – verlegen om een quarterback. De Texans hebben naar verluidt geen interesse, terwijl Orton zelf weinig oren zou hebben om naar de Chiefs te vertrekken.

De waiver-deadline loopt om tien uur vanavond Nederlandse tijd af.

 

Ook leuk om te lezen