Broncos voor de keuze: Orton of Tebow

Door

In Denver woedt een bijzondere quarterback discussie. Er zijn natuurlijk wel vaker van dit soort discussies tijdens trainingskampen maar wat het huidige vraagstuk in Colorado zo bijzonder maakt is dat het eigenlijk helemaal geen vraagstuk is.

Kyle Orton miste vorig seizoen de laatste drie wedstrijden maar speelde verder een verdienstelijk seizoen. Hij brak onder anderen zijn persoonlijk record voor yards in één wedstrijd (476 yards tegen de Colts) én touchdowns in één wedstrijd (vier, tegen de Chiefs). Het klikte vooral uitstekend tussen Orton en receiver Lloyd, die elf touchdowns maakte.

Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt, maar de Broncos verloren maar liefst twaalf wedstrijden. En de back up van Orton in Denver heet Tim Tebow.

Tebow, één van de meest succesvolle college quarterbacks aller tijden, werd als vijfentwintigste door Denver geselecteerd in de draft van 2010. In zijn voorbereidingen voor de draft werden al vraagtekens gezet bij zijn vermogen om om te schakelen naar een NFL-offense. In Florida was Tebow met name gevaarlijk in de spread-offense, een systeem dat in de NFL zelden succesvol is gebleken.

Maar toch is de schreeuw naar Tebow er niet minder om. Zijn immense populairiteit deed de Broncos zelf overwegen om Orton de deur te wijzen. De poging om van Orton af te komen ten faveure van Tim Tebow is in het verkeerde keelgat geschoten bij enkele veteranen, waaronder Lloyd.

Miami was geinteresseerd, maar die deal liep stuk. Een trade had vice president football zaken John Elway eventueel nog aan de kleedkamer kunnen verkopen, maar nu is Orton weer terug in Denver en blijkt hij tijdens het trainingskamp mijlenver voor te liggen op Tebow. Orton naar de bank verwijzen is geen optie.

Hoe populair Tebow ook mag zijn onder de fans van de Broncos, het is maar de vraag of hij hen naar een succesvoller seizoen zal leiden dan Orton vorig jaar. 4-12 is natuurlijk een rampzalig record, maar het grootste probleem in Denver vorig seizoen was een gebrek aan running game én een zwaar onder de maat presterende verdediging.

Uit de drie wedstrijden die Tebow speelde bleek niet dat hij een betere quarterback is dan Orton, laat staan dat hij dat misschien ooit zal worden.

Nu Orton weer terug is in Denver en in trainingskamp laat zien dat hij veruit de beste quarterback is die onder contract staat, lijkt het vraagstuk voorbij. Maar toch blijft de druk van de twaalfde man om Tebow de kans te geven, ondanks zijn zwakke prestaties in de voorbereiding, onverminderd aanwezig.

Ondertussen zijn ze Orton in Miami nog niet vergeten. Quarterback Chad Henne moest aanhoren hoe de fans die aanwezig waren bij een training luidkeels om de komst van Orton smeekten.

Foto: dailycaller.com

2 Reacties
  1. Magnus 6 jaar ago

    Deze week kaarten gekocht voor de Broncos tegen de Bengals (week 2). Benieuwd dus welke quarterback gaat spelen en de reacties in het stadion. Zin in !

  2. Darch 6 jaar ago

    Orton. 27-10 Broncos, iedereen blij.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen