Broncos verlengen contract Bailey

Door

De Denver Broncos zijn begonnen met hun reformatie op defense. Ze hebben cornerback Champ Bailey een contract van vier jaar voorgelegd, en dat heeft hij zonder aan te twijfelen ondertekend.

Zelfs al is Bailey nu een zekerheid voor Denver, ze zullen zich nog steeds zwaar moeten concentreren op de heropbouw van hun defense.

Ze hebben de 2e pick in de 2011 NFL Draft en ze zullen die zeker gebruiken om een verdediger binnen te halen. Ze eindigden laatste in de NFL in zowel totale defense als in punten tegen gedurende het laatste seizoen.

De cornerback is nu al 33 jaar, maar hij speelt nog steeds op een hoog niveau. Hem bij het team houden was de eerste prioriteit voor vice president en Broncos legende John Elway en coach John Fox.

Door zijn contract te verlengen wilden ze een signaal afgeven dateen winnend team willen opbouwen.

Eind vorig jaar hadden de Broncos Bailey al een concreet voorstel gedaan. Op het laatste moment haalde het team het voorstel van tafel en daardoor was Bailey even wat teleurgesteld.

Daar is het team uit Denver later op terug gekomen door hem deze vernieuwde aanbieding te doen. Door het contract met Bailey te verlengen, wordt het voor de Oakland Raiders wellicht moeilijker om cornerback Nnamdi Asomugha te houden.

Hij zal de beste verdedigende speler worden op de free transfermarkt, en daar de groep van de cornerbacks eerder klein is zal er een harde strijd gevoerd moeten worden om hem binnen te halen.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen