Broncos’ T.J. Ward geschorst voor openingswedstrijd tegen Ravens

Door

hi-res-57c93df55e9d2d82f5412572aad15cd5_crop_north
De Denver Broncos moeten het volgende week zondag in de eerste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen de Baltimore Ravens doen zonder safety T.J. Ward. De tweevoudig Pro Bowler werd voor één wedstrijd geschorst voor het overtreden van de league’s personal conduct policy.

Bierpul
Vorig jaar kregen de Broncos laat in preseason ook al een schorsing aan de broek voor Wes Welker, die een verboden stimulerend middel had genomen. De schorsing van Ward vloeit voort uit een incident in een stripclub waar Ward een bierpul naar een barman zou hebben gegooid. Ward is één van de topspelers van de Broncos en kreeg samen met DeMarcus Ware, Emmanuel Sanders en Aqib Talib voor het seizoen 2014 nog een mooi contract. In het geval van Ware was dit voor vier jaar en met een waarde van 22,5 miljoen dollar.

Bruton Jr.
Ward zal waarschijnlijk worden vervangen door David Bruton Jr. De voormalig vierde ronde keuze op de draft van 2009 speelt al zijn hele loopbaan voor Denver en noteerde 113 tackles, voornamelijk als special teamer. Ward noteerde alleen al vorig seizoen 74 tackles en ook nog eens twee sacks en twee intercepties. Hij heeft uiteraard zijn excuses aangeboden voor zijn domme gedrag, maar zal serieus gemist worden in de toch al niet makkelijke seizoensouverture tegen Baltimore.

Foto: tjward43

Ook leuk om te lezen