Broncos’ left tackle Ryan Clady scheurt kruisband af

Door

Denver Broncos v San Diego Chargers

Nog voordat het seizoen is begonnen raken de Denver Broncos het meest belangrijke onderdeel van hun offensive line kwijt. Ryan Clady, vanaf 2008 al in de basis van de Broncos, scheurde tijdens een training zijn kruisband af. Dit tot verbazing van zijn teamgenoten, die Clady na het noodlottige moment nog rond zagen lopen. Verder onderzoek liet echter zien dat Clady’s seizoen er per direct op zit.

Volgens de statistieken van ProFootballFocus beleefde de 28-jarige Clady vorig jaar een gemiddeld seizoen waarin hij niet uitblonk. Toch tekende de left tackle in 2013 nog een dikke contractverlenging (5 jaar, 52.5 miljoen dollar), en daarmee was hij wel de onbetwiste leider van de line die Peyton Manning moet beschermen. Iets wat volgens de statistieken vorig seizoen prima lukte:

Als vervanger wordt er nu naar rookie Ty Sambrailo gekeken, een offensive lineman van Colorado State die door de Broncos in de tweede ronde werd gedraft. Het verlies van Clady betekent dat slechts één offensive lineman (right tackle Louis Vasquez) dit seizoen terugkeert in de basis bij de Broncos o-line. De blessure van Clady laat nogmaals zien hoe riskant trainingen al kunnen zijn, aangezien Jaguars-rookie Dante Fowler Jr. hetzelfde overkwam bij een training van zijn Jacksonville Jaguars.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen