Broncos kiezen voor Orton als startende QB

Door

Coach John Fox van de Denver Broncos heeft besloten om Kyle Orton zijn startende quarterback te maken. Hij is er nog niet uit wie zijn tweede quarterback wordt. Tim Tebow en Brady Quinn hebben beide de kans om nog te laten zien dat zij de eerste back-up horen te zijn.

Door de veranderde regel binnen de NFL, waardoor de teams niet meer voor de wedstrijd naar buiten hoeven te brengen wie er, in welke volgorde, op de lijst van quarterbacks staat, zou de eerste back-up ook geheim kunnen blijven.

De Broncos wilde in eerste instantie Orton kwijt, maar toen geen andere club een bod deed, besloten ze de competitie van start te laten gaan en Orton liet zien dat hij de beste was.

Na de training afgelopen maandag, vertelde Fox over de beslissing over Orton. ,,We hebben met de quarterbacks gesproken en voornamelijk met Kyle,” aldus Fox. ,,We maken van hem de startende quarterback in de openingswedstrijd tegen de Raiders op 12 september.”,,We hebben nog niet besloten wie nummer 2 en 3 wordt, dat doen we waarschijnlijk pas na het voorseizoen.”

De keuze voor Orton was snel gemaakt toen hij op de eerste dag van het trainingskamp liet zien hoeveel beter hij is dan zijn concurrenten.

,,Hij heeft heel goed gespeeld. Hij is heel belangrijk bij de offense, hij heeft het meeste ervaring en ik denk dat dat heel belangrijk kan zijn,”aldus Fox.

Tebow, die de laatste 3 wedstrijden van vorig seizoen mocht starten, zal waarschijnlijk nummer 3 worden. Quinn boekt meer progressie en Tebow lijkt moeite te hebben met nauwkeurigheid en kan op dit gebied nog veel leren van Quinn en Orton.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen