Broncos geven wedstrijd weg in één kwart

Door

 

Het devies voor de New England Patriots was duidelijk; vlammend uit de startblokken komen, de Broncos vroeg op achterstand zetten en de druk vanaf het begin bij Tim Tebow leggen.

Het liep anders. Het was Tebow die liet zien niet alleen in het vierde kwart een capable quarterback te zijn. De openingsdrive van de Broncos telde acht rushes, slechts één pass en eindigde toen Tebow ontsnapte aan de druk van Rob Ninkovich en de eerste touchdown van de wedstrijd scoorde. De geplaagde Patriots verdediging leek zich geen raad te weten met de grondaanval van Denver.

De Patriots sloegen echter onmiddelijk terug. Vijf plays later kwam de ploeg van Bill Belichik weer langszij, Tight end Aaron Hernadez, een voormalige ploeggenoot van Tebow bij de Florida Gators, baande zich een weg door de secondary van de Broncos en boekte maar liefst 46 yards. De Broncos wisten Gronkowski grotendeels in toom te houden, waardoor Hernandez af en toe vrij speld had. De tweedejaars TE was goed voor 129 yards en een touchdown en speelde daarmee de beste wedstrijd van zijn carrière.  Twee plays later tekende Chad Ochocinco voor zijn eerste touchdown van het seizoen

Maar ook de Broncos reageerden onmiddelijk. Willis McGahee opende de drive met een run van 29 yards. Het was het laatste echte wapenfeit van de running back, wiens deelname aan de wedstrijd al bij voorbaat onzeker was. Het bleek niet te gaan met zijn knie, maar secondant Lance Ball liet zien een prima alternatief te zijn. Het was zijn 32- yard run die eindigde in een touchdown en de druk weer bij New England legde.

In het tweede kwart ging het echter volledig mis voor de ploeg van John Fox. Kicker Matt Prater maakte nog wel een fieldgoal, waardoor de voorsprong van de Broncos werd vergroot tot 16-7, maar daarna stortte het kaartenhuis volledig in elkaar.

Na een touchdown van Hernandez, kregen de Pats de bal onmiddelijk terug dankzij een fumble van Lance Ball. Die turnover eindigde uiteindelijk in fieldgoal, maar ook daarna was het balbezit van Denver van korte duur. Mark Anderson sloeg de bal uit de handen van Tebow en landde er vervolgens zelf op.

Tom Brady wist wel raad met dit cadeautje en zijn quarterback sneak bracht de score op 24-16. Maar de gifbeker was nog niet leeg. Met nog 13 seconden te gaan in de tweede helft schatte Broncos’ punt returner Quan Cosby de bal volledig verkeerd in, waardoor Stephen Gostkowski nog mocht aanleggen voor een fieldgoal. In één kwart hadden de Patriots de 16-7 achterstand omgebogen tot een 27-16 voorsprong.

Na halftime liepen de Patriots uit via een touchdown van Danny Woohead – ook pas zijn eerste van het seizoen – waardoor een comeback een opgave van bijbelse proporties werd voor Tim Tebow. Hij wist nog wel een touchdown binnen te lopen, maar een touchdown van BenJarvis Green-Ellis én een sack waarbij Tebow maar liefst 28 yards de verkeerde richting in was gerend maakte aan alle illusies een einde; 41-23.

Ook leuk om te lezen