Brewers hebben Wild Card in het vizier

Door

Het zou zomaar eens een mooi slot van het seizoen kunnen worden voor de Milwaukee Brewers. Ruim een maand geleden  gaf je nog geen stuiver voor de postseason kansen van de Brew Crew. Moet je nu eens kijken (24-6 sinds 19 augustus). De achterstand op de St. Louis Cardinals in de NL Wild Card race bedraagt slechts anderhalve wedstrijd, dankzij een 4-2 overwinning op de Washington Nationals.

Ryan Braun en Aramis Ramirez sloegen in de negende inning op closer Tyler Clippard honklopers over de thuisplaat en de Brewers verbeterden daarmee hun winning streak naar zes wedstrijden. De Brewers spelen nog drie keer uit tegen de Nats en drie keer tegen de Cincinnati Reds, maar sluiten het seizoen af met zes thuiswedstrijden tegen de Houston Astros en de San Diego Padres. Daar liggen de kansen.

Yankees en Orioles blijven winnen

De wedstrijd tussen de New York Yankees en de Oakland Athletics voelde aan als een playoffwedstrijd. De Bronx Bombers namen een 1-0 voorsprong mee in de negende inning. Niks daarvan, moet Brandon Moss hebben gedacht. Met een homerun forceerde hij extra innings. Russel Martin groeide uit tot de held van de avond met een walk-off homerun in de tiende inning. Ballgame Yankees!

Als de Yankees winnen, dan kunnen de Baltimore Orioles niet achter blijven. De ploeg van manager Buck Showalter kende geen problemen met de Boston Red Sox (4-2). De achterstand op de Yankees in de AL East blijft daardoor één wedstrijd. In de Wild Card race hebben de Orioles en de Athletics een voorsprong van 3.5 wedstrijden op de Los Angeles Angeles en 4.5 wedstrijden op de Tampa Bay Rays.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen