Brett Favre’s recordserie ten einde

Door

Maandagavond kwam er einde aan de indrukwekkende serie van Minnesota Vikings-quaterback Brett Favre. Maar liefst 293 wedstrijden achter elkaar stond de drievoudig MVP  aan de aftrap van een NFL-wedstrijd. Door een schouderblessure werd die recordserie gestopt en moest hij het duel met de New York Giants, welke de Vikings kansloos verloren met 21-3, vanaf de tribune bekijken.

De 41-jarige Favre, die gedurende zijn carrière ondanks diverse blessures steeds aan de wedstrijd wist te beginnen, realiseerde zich dat de huidige blessure ernstiger is dan het lijkt. ,,Ik heb dit moment zelfs af en toe geen gevoel meer in mijn hand,” vertelde hij aan ESPN. ,,Het lijkt mij logisch dat je niet aan een wedstrijd gaat starten terwijl je geeneens gevoel in een paar vingers.”

Doordat het duel van zondag naar maandag was verplaatst in verband met de bizarre winterse omstandigheden, hadden de Vikings nog goede hoop dat Farve, die sinds 1992 elk duel startte, met een extra dag rust wél zou kunnen spelen. Het idee was om de quaterback, die dit seizoen al eens speelde ondanks een gebroken voet, gewoon de warming-up mee te laten doen en dan te kijken of hij zou kunnen spelen. Maar zelfs dat lukte niet. ,,Hij had geen gevoel rondom zijn schouder en in zijn hand. Hij had niet normaal kunnen functioneren als quaterback en dan is de keuze snel gemaakt ,”vond Vikings-interim coach Leslie Frazier.

Of hij de komende drie wedstrijden nog in actie gaat komen voor de Vikings, die door de nederlaag tegen de Giants uitgeschakeld zijn voor plaatsing van de play-offs, blijft de grote vraag. ,,Ik ga het de komende tijd gewoon rustig bekijken. Waarschijnlijk maken ze binnenkort weer een scan van mijn schouder en dan zien we het wel,” aldus een teleurgestelde Favre.

Foto: blogs.suntimes.com

Ook leuk om te lezen