Brett Favre hoopt dit seizoen nog te spelen

Door

Brett Favre’s loopbaan is nog niet ten einde. Na zijn gedwongen afwezigheid afgelopen maandag in het duel met de New York Giants, waardoor Favre’s recordserie abrupt werd gestopt, werd er gespeculeerd dat de 41-jarige quaterback misschien wel eens door de Minnesota Vikings (5-8) op de IR  (Injured Reserve) zou kunnen worden gezet. Met de wetenschap dat de drievoudig MVP al had aangekondigd dat dit echt zijn laatste seizoen in de NFL zou zijn, zou die actie meteen het einde van Favre’s carrière hebben betekent.

Dinsdag werd zijn schouder nog maar eens onderworpen aan wat testen en de uitkomsten daarvan waren positief. Hij heeft in ieder geval geen zenuwbeschadiging opgelopen in zijn arm. ,,Het ziet er naar uit dat we hem binnenkort terug zien op het veld,” verklaarde Vikings-interim coach Leslie Frazier tegenover ESPN. ,,Dat is de reden dat we hem niet op de IR-lijst hebben gezet. Hopelijk zien we hem deze week al weer terug.”

Waar Frazier redelijk positief gestemd was over de terugkomst van Favre, was hij een stuk behoudender over de status van quaterback Tarvaris Jackson. Hij was de vervanger van Favre in het duel tegen de Giants, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Al strompelend verliet Jackson het veld, mede dankzij een teenblessure. ,,Het is lastig om te zeggen hoe snel hij dit zal herstellen, ook omdat het een erg gevoelige blessure is. We zullen moeten afwachten of hij kan spelen dit weekend.”

Met de mogelijke afwezigheid van zowel Favre en Jackson moet Frazier puzzelen wie zijn quaterback wordt voor het duel met de Chicago Bears van aankomende maandag. Joe Webb, de rookie die dit seizoen eigenlijk gebruikt zou worden als wide receiver, is de meest voor de hand liggende optie. ,,Met Joe keken we altijd naar de toekomst, maar door deze omstandigheden moeten we schakelen naar het hedendaagse. Als hij onze beste optie is, dan zal hij voor ons tegen de Bears als quaterback spelen.”

Toch hoopt Frazier stiekem op een snelle terugkeer van Favre. ,,Het gaat echt de goede kant op met hem. Brett is iemand die veel sneller herstelt dan anderen. Maar het blijft afwachten.”

Een andere grote vraag is waar het duel van aankomende maandag zal worden gespeeld. Gezien de problemen rondom het Vikings-stadion Metrodome nog steeds niet zijn opgelost, denkt de club erom om uit te wijken naar het CF Bank Stadium, gelegen op de Minnesota Universiteit campus.  Klein detail: dat is een openluchtstadion en gezien de huidige weersomstandigheden in Minnesota (sneeuw en -14 graden) zal het een ijskoude belevenis worden voor spelers en publiek.

Foto: app2.rthk.org.hk

Ook leuk om te lezen