Brees neemt verantwoordelijkheid voor toekomst NFL

Door

New Orleans Saints-quarterback Drew Brees heeft zich voor het eerst uitgesproken over waarom hij zijn naam ook plaatste in de anti-vertrouwensaanklacht tegen de NFL.

,,Ik begrijp dat er veel spelers voor mij opofferingen hebben gemaakt. Gepensioneerde spelers, veteranen,” zegt Brees. ,,Daarom denk ik dat het mijn verantwoordelijkheid is om niet alleen hen, maar ook de huidige en toekomstige spelers te vertegenwoordigen voor de toekomst van deze liga.”

,,Ik kan niet zeggen hoeveel spelers er al naar mij zijn gekomen en hebben gezegd hoe erg ze het appreciëren wat ik doe,” aldus de quarterback. ,,Het betekent zoveel voor mij want ik doe het voor geen andere reden dan de gedachte dat het goed is. Het voelt alsof ik nu verantwoordelijk ben en daar ben ik tevreden mee.”

Quarterbacks Tom Brady en Peyton Manning hebben samen met zes andere NFL spelers Brees gesteund in de anti-vertrouwensaanklacht. De eigenaars van de NFL hebben gereageerd met een lockout waardoor het seizoen in 2011 in het gedrang komt.

Brees zelf is wel optimistisch dat de huidige situatie tot een goed eind kan worden gebracht. ,,Ik geloof dat een overeenkomst kan bereikt worden en dat de discussies zullen doorgaan in de volgende maanden,” zei Brees.

,,En met die discussies bedoel ik discussies over deze aanklacht dat we hebben ingediend tegen de NFL voor hun monopolistisch gedrag en het ons ontnemen van de kans om op het veld te staan en te spelen.”

Foto: dpadnews.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen