Bradford verkozen tot ‘Offensive Rookie’

Door

Sam Bradford, quarterback van de St. Louis Rams, is uitgeroepen tot offensive rookie van het jaar. Bradford werd als eerste gekozen in de NFL draft van 2010, uit de universiteit van Oklahoma.

De Rams hadden tijdens het debuutjaar van Bradford een verschrikkelijk seizoen met een 1-15 record. Dit seizoen werd dat 7-9, en door een verlies tegen de Seattle Seahawks op de laatste speeldag misten ze net aan de play-offs.

,,Ik denk hoe meer ik speel, hoe comfortabeler ik me voel,” stelde Bradford. ,,We hadden ups en downs, maar ik leer iedere week uit mijn fouten, maar ik heb nog een lange weg te gaan voor ik me comfortabel genoeg voel.”

Hij kreeg 44 van de 50 mogelijk stemmen, en er kregen maar twee andere spelers een stem: Mike Williams, wide receiver van de Tampa Bay Buccaneers kreeg er vier en Maurkice Pouncey, center van de Pittsburgh Steelers kreeg er twee.

Bradford werd starter in training camp en keek niet meer terug sindsdien. Headcoach Steve Spagnuolo en toenmalig offensive coordinator Pat Shurmur gaven hem het vertrouwen, en de prijs die hij nu won bewijst dat het vertrouwen wel op zijn plaats was.

De quarterback eindigde het seizoen met 18 touchdownpassen en 15 interceptions, terwijl hij 60 percent van zijn passen aankwamen. Zijn beste wedstrijd speelde hij tegen de Denver Broncos, 36-33 winst, met drie touchdownpassen en 308 passing yards, een persoonlijk record.

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen