Yoenis Cespedes naar de Oakland A’s

Door

 

De Oakland Athletics versterken zich met Cuban defector Yoenis Cespedes. De 26-jarige Cubaan tekent voor 4 jaar en $36 miljoen bij de A’s. Lange tijd werden de Miami Marlins als frontrunner gezien om Cespedes aan zich te binden. Dus opnieuw wint het mystery team, nadat ook Prince Fielder, Cliff Lee, Albert Pujols en Carl Crawford de afgelopen jaren tekende bij een ploeg die nauwelijks, of zoals in dit geval helemaal niet, genoemd werd.

Cespedes

De outfielder/DH, die sinds begin januari in de Domicaanse Republiek woont en sindsdien ook free agent is wordt gezien als één van de grootste talenten in baseball. De verwachting is dat hij wat aanpassingstijd nodig heeft in de minor leagues en daar het jaar waarschijnlijk zal starten.

Cespedes is een goede fielder, snelle honkloper en heeft veel power. Alleen zijn ‘hitting’ laat te wensen over, een hoog slaggemiddelde hoeven we van hem dan ook niet te verwachten.

A’s

De komst van Cespedes maakt de kans dat Manny Ramirez naar de A’s gaat ook gelijk een stuk kleiner. Hoewel Cespedes waarschijnlijk tijd in de minor leagues nodig heeft, moet Ramirez eerst nog een schorsing van vijftig wedstrijden uitzitten.

Het outfield van de A’s ziet er sterk uit met naast Cespedes: Coco Crips, Josh Reddick en platoon spelers Seth Smith en Johnny Gomes.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Zando 8 jaar ago

    De A’s worden toch (ongeveer) als zwakste team ingeschat voor komend seizoen?

    • Lennart Beishuizen 8 jaar ago

      Ja, ik denk dat misschien een handjevol teams zwakker is. Dit is een move voor hun nieuwe ballpark, die als het goed is over een paar jaar in San Jose komt.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen