Westbrook uitgeschakeld met blessure

Door

Oklahoma City Thunder v Dallas Mavericks - Game FiveHet noodlot heeft de Oklahoma City Thunder getroffen. Sterspeler Russell Westbrook heeft een meniscus blessure in zijn rechterknie en moet worden geopereerd. Hij raakte geblesseerd in het tweede duel van de Thunder tegen de Houston Rockets, bij een actie waar OKC een time-out nam en Patrick Beverley een steal probeerde te maken. Westbrook miste in zijn vier seizoenen in de league nog nooit eerder een duel. Hij speelde alle 439 mogelijke duels in het reguliere seizoen en de play-offs.

Het is nog onduidelijk hoe lang Westbrook precies uitgeschakeld is. Een duidelijke tijdslijn ontbreekt nog, maar de verwachting is dat hij zeker minimaal twee weken tot mogelijk een maand langs de kant staat.

Westbrook was aan een uitstekend seizoen bezig en scoorde gemiddeld bijna 24 punten, gaf ruim zeven assists en pakte vijf rebounds. Los van het feit dat OKC deze statistieken vanaf nu moet missen, wordt de druk op Kevin Durant nu nog groter. Dit terwijl het spel van de Thunder al heel erg gefocust was op één-tegen-één situaties van het sterrenduo.

Westbrook was verantwoordelijk voor ruim 32 procent van alle aanvallen van de Thunder. Andere spelers (Serge Ibaka, Nick Collison, Kevin Martin, Reggie Jackson) zullen nu op moeten staan en coach Scott Brooks zal tijdens de series aanpassingen moeten maken om te zien wat het beste werkt. De starting line-up met Jackson in plaats van Westbrook speelde gedurende het seizoen slechts negentien minuten samen.

De Oklahoma City Thunder spelen zaterdag de derde wedstrijd van de series tegen de Rockets in Houston.

De play waarbij Westbrook de blessure opliep.

(Oud)-spelers in de NBA reageerden ook lichtelijk geschokt op het nieuws van de blessure:

 

 

 

 

2 Reacties
  1. Darch 7 jaar ago

    Dit wist jij vorige week al, Zeldenrust. Anders had je nooit de Spurs de West laten winnen.

  2. Vincent Van Genechten 7 jaar ago

    Op zich spijtig voor Russ. Hopelijk komt hij snel terug op niveau.

    Maar nu gaan we pas écht zien hoe goed de Durantula is. Ballin’!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen