BREAKING: Thompson uitgeschakeld door hersenschudding

Door

warriors-klay-thompson-concussion

In Game 5 van de Western Conference Finals kreeg Klay Thompson een knie van Trevor Ariza tegen het hoofd. Vandaag is duidelijk geworden dat het dus echt om een hersenschudding gaat en dat Thompson tot nader order niet in actie zal komen voor de Golden State Warriors.

Hieronder nogmaals het moment in Game 5 waarbij Thompson de hersenschudding opliep.

Thomson keerde, nadat hij onderzocht was, terug in de wedstrijd. Dit omdat de diagnose gesteld was, dat hij slechts iets aan zijn oor had opgelopen. Toen er bloed uit zijn oor liep besloten de artsen om hem toch in de kleedkamer te behandelen. Toen hij terugkeerde was de wedstrijd al een gedane zaak.

Direct na de wedstrijd bleek het ernstiger te zijn met Thompson dan de medische staf van de Golden State Warriors in eerste instantie voorzien had. Thompson verstond een vraag van een journalist niet en moest kort hierna braken. Ook was hij, volgens zijn vader, niet in staat om zelf naar huis te rijden.

Voor de Golden State Warriors een enorme aderlating! Thompson heeft zich dit seizoen ontpopt tot één van de beste shooting guards van de NBA. Niet alleen is hij een uitstekend schutter, maar ook op het verdedigend vlak is hij één van de beste spelers op zijn positie. Hopelijk zien we hem nog terug in de finale serie, die op 4 juni van start zal gaan.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen