Breaking: Larry Bird vertrekt bij Pacers

Door

Larry Bird vertrekt als president bij de Indiana Pacers. Gezondheidsproblemen zouden een grote rol spelen in het besluit van Bird.De 55-jarige Hall of Famer werkte sinds 2003 bij de Pacers als president van de basketball operaties.  De afgelopen vier jaar werd zijn invloed groter na het vertrek van Donnie Walsh naar de New York Knicks.

Een paar dagen geleden werd bekend dat Walsh weer terugkeert bij de Pacers. Het is een optie dat hij de plek van Bird in zal nemen, hoewel dit nog niet is bevestigd. Naar verwachting neemt Bird, die vandaag een gesprek heeft met team-eigenaar Herb Simon, aan jaar rust om zich te beraden op zijn toekomst.

Bird, die rond een miljoen dollar per jaar verdiende, verlaat de Pacers nadat hij afgelopen seizoen werd verkozen tot Executive of the Year. Hij was hiermee de eerste persoon in de geschiedenis van de NBA die deze titel behaalde naast Coach of the Year (1998, ook bij de Pacers) en de MVP-award (drie keer bij de Boston Celtics).

De Pacers kenden afgelopen seizoen een succesvol jaar. De ploeg eindigde als derde in de Eastern Conference en was dicht bij een verrassing in de halve finale van de conference tegen Miami Heat. Bij een 2-1 voorsprong in de serie en het momentum aan hun zijde verloren de Pacers de controle. Drie nederlagen op rij en uitschakeling, dankzij fenomenale prestaties van LeBron James en Dwyane Wade, waren het gevolg.

 

Ook leuk om te lezen