BREAKING: Giancarlo Stanton tekent duurste contract in sportgeschiedenis

Door

Miami Marlins v Los Angeles Angels of Anaheim

Eerder vandaag maakten we bij SportAmerika al bekend dat de Miami Marlins in een vergevorderd stadium waren met sterspeler Giancarlo Stanton om diens contract te verlengen. Zojuist heeft CBS Sports-journalist Jon Heyman bekend gemaakt dat beide partijen er nagenoeg uit zijn en Stanton’s nieuwe contract wordt historisch groot:

Hiermee ondertekent de 25-jarige Stanton het duurste contract uit de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse sporten. Het vorige record stond ook op naam van een honkballer, Miguel Cabrera, die vorig jaar bij de Detroit Tigers een tienjarig contract ondertekende ter waarde van 294 miljoen dollar. Hiermee is Stanton ook de eerste sporter die de barrière van 300 miljoen dollar doorbreekt.

In het contract staan wel verschillende clausules. Zo kan Stanton trades naar bepaalde teams blokkeren, en zal er ook een optie in komen te staan die Stanton de mogelijkheid geeft om na een x aantal jaren uit het contract te stappen.

Afgelopen seizoen eindigde Giancarlo Stanton tweede in de strijd om de MVP-trofee in de National League achter Dodgers-werper Clayton Kershaw. Wel won hij de Hank Aaron Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgeraakt aan de beste slagman.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen