Breaking: Elleboogblessure voor Matt Harvey

Door

Detroit Tigers v New York Mets

Slecht nieuws voor Matt Harvey en de New York Mets. Bij een MRI-scan bleek dat Harvey’s elleboog ligament in zijn rechterarm gedeeltelijk afgescheurd is. Sandy Alderson, GM van de Mets, kondigde net bij een persconferentie aan dat Harvey per direct richting de DL gaat en dat ze de komende weken gaan kijken wat de volgende stap wordt. Een van die stappen zou een Tommy John operatie kunnen zijn, wat betekent dat Harvey ook een streep zou kunnen zetten door het volgende seizoen

Harvey was dit jaar wederom de absolute ster voor de New York Mets met een ERA van 2.27 en een basisplaats in de All-Star Game. De Mets waren al van plan om Harvey aan een innings limiet van 200 te houden (hij zat momenteel op 178 innings) maar worden nu gedwongen om hem eerder aan de kant te houden. Sandy Alderson verklaarde dat ze Harvey eerst een tijd rust willen geven en willen kijken of er sprake is van genezing, mocht dit niet het geval zijn dan is de kans groot dat Harvey onder het mes moet voor een Tommy John operatie.

Afgelopen zondag gooide Harvey nog voor de Mets tegen de Detroit Tigers en gaf hij een career-high van dertien honkslagen op in een wedstrijd die de Mets met 3-0 verloren van Detroit. De Mets hebben in de afgelopen twaalf jaar slechts één keer de play-offs gehaald en een operatie voor Harvey zou wederom een klap zijn voor een organisatie die de afgelopen jaren weinig geluk heeft gekend.

Alderson verwacht over twee of drie weken een definitieve beslissing met betrekking tot Matt Harvey. Jeff Passan van Yahoo! Sports geeft aan dat een operatie niet direct noodzakelijk hoeft te zijn:

Matt Harvey zelf gaf aan dat hij de afgelopen maanden geen pijn had ervaren in zijn voorarm en dat de uitslag voor hem als een totale verrassing kwam.

Harvey blijft ondertussen strijdvaardig als altijd:

Ondertussen kunnen Harvey, de Mets, en de Mets fans alleen maar hopen dat de schade meevalt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen