BREAKING! 1e goal Nederlander Daniel Sprong in NHL

Door

 

IMG_20151016_223508

Het is gebeurd! De Nederlander Daniel Sprong heeft zijn 1e NHL goal gescoord. De 18-jarige speler, de jongste speler op dit moment in de competitie, van Pittsburgh Penguins scoorde de 2-0 in het duel met Ottawa Senators vannacht. Sprong, geboren in Amsterdam, verhuisde met zijn familie naar Canada om de ijshockeydroom van zoon Daniel waar te maken.

Sprong werd dit seizoen als 46e gedraft door de Pittsburgh Penguins. Bij de Pens staan supersterren als Sydney Crosby, Evgeni Malkin, Phil Kessel en Marc-André Fleury onder contract. Sprong speelde recent nog voor de Charlottetown Islanders. Na het trainingskamp hoorde Sprong dat hij tot de selectie behoorde voor de start van dit seizoen. Sprong heeft een entry level contract op dit moment; de Pens hebben het recht om hem 9 duels in de NHL te laten spelen, zonder dat dit ten koste gaat van het 1e jaar van zijn contract. De kans bestaat dat het avontuur van Sprong dit seizoen 9 duels duurt, maar het zijn in ieder geval negen duels die de Nederlandse (en Pittsburgh) ijshockeyharten sneller doen kloppen.

De overwinning op Ottawa was tevens de eerste zege van dit seizoen van de Penguins na 3 nederlagen. Sprong werd verkozen tot 1st star of the match. Hij stond in totaal dertien minuten op het ijs en kwam tot vier schoten op het doel. Een onvervalst stukje Nederlandse trots in Amerika vannacht!

Ook leuk om te lezen