Brandon Roy terug in de NBA

Door

 

De terugkeer van Brandon Roy in de NBA is zo goed als rond. De 27-jarige shooting guard is mondeling akkoord gegaan met een 2-jarig contract ter waarde van 10.4 miljoen dollar bij de Minnesota Timberwolves.

De voormalig superster van de Portland Trail Blazers kan niet terugkeren in de Rose Garden, omdat de Blazers in december gebruik hebben gemaakt van de amnestie clausule. Hierdoor mocht Roy de resterende 68 miljoen dollar van zijn contract op zijn rekening bijschrijven en mocht de ploeg uit Portland dit bedrag van hun begroting halen. Het gevolg hiervan is dat de voormalig rookie of the year niet in dienst kan treden bij de Blazers zo lang zijn oorspronkelijke contract bij zijn voormalig werkgever nog zou lopen. Dit betekent dat Roy pas na het seizoen 2014-2015 kan terugkeren in Portland.

Brandon Roy heeft na zijn high school periode zes zware knieoperaties moeten ondergaan waardoor hij in beide knieën geen kraakbeen meer heeft. Hoewel zijn knieën naar eigen zeggen prima aanvoelen wacht de eerste echte test pas bij de start van het nieuwe seizoen.

Ondertussen is men in Minnesota enorm verheugd met de komst van de 3-voudig all-star. Wanneer Roy fit kan blijven beginnen de Wolves volgend seizoen met een backcourt bestaande uit Brandon Roy en toekomstig meervoudig all-star Ricky Rubio. Derrick William deed ook direct zijn best om Roy welkom te heten. Via twitter liet hij weten zijn rugnummer 7 af te staan aan de nieuwe aanwinst.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen