Brady in beroep tegen schorsing Deflategate

Door

Brady-FTW-new-england-patriots-32045229-960-641
Tom Brady gaat in beroep tegen de vier wedstrijden schorsing die hij heeft gekregen voor zijn rol in Deflategate. De quarterback van de New England Patriots werd begin deze week geschorst omdat hij waarschijnlijk op de hoogte zou zijn van het leeg laten lopen van de ballen van het team. De quarterback wil dat een onafhankelijk persoon naar zijn schorsing kijkt.

Het beroep werd namens Brady ingesteld door de spelersvakbond. In een verklaring gaf de bond aan waarom het in beroep gaat tegen de schorsing van vier wedstrijden.

“Given the NFL’s history of inconsistency and arbitrary decisions in disciplinary matters, it is only fair that a neutral arbitrator hear this appeal. If Ted Wells and the NFL believe, as their public comments stated, that the evidence in their report is ‘direct’ and ‘inculpatory,’ then they should be confident enough to present their case before someone who is truly independent.”

De NFL moet binnen tien dagen beslissen wie over het beroep gaat beslissen en de datum van de behandeling van het beroep vast te stellen. Als beide partijen willen kan deze termijn verlengd worden.

Medeweten
In het Wells-rapport van vorige week staat dat de Patriots bewust de ballen leeg hebben laten lopen tot onder het toegestane gewicht. Volgens het rapport en de NFL is het onwaarschijnlijk dat dit is gebeurd zonder medeweten van de quarterback. Niet alleen Brady werd gestraft voor zijn rol in het schandaal, ook de Patriots als organisatie werden aangepakt. Zij verliezen in de komende twee jaar twee draft picks en hebben een boete gekregen van een miljoen dollar. Daar waar Brady uiterlijk vandaag moest laten weten of hij in beroep ging tegen zijn straf heeft de Super Bowl kampioen nog tot volgende week donderdag om beroep aan te tekenen. De kans dat ze dit gaan doen is groot, want de club heeft al een website gelanceerd waarop feiten uit het rapport worden weerlegd.

Door het beroep van Brady komt er voorlopig nog geen einde aan Deflategate, een zaak die veel stof heeft doen opwaaien. Verschillende reacties op deze zaak kun je hier, hier en hier op SportAmerika vinden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen