Boze Seminoles verslaan Cavaliers

Door

In het voetbal heet het een nadeel te zijn als je tegen tien man komt te spelen. Voor de basketballers van Florida State Seminoles was een dubbele uitsluiting in een paar minuten tijd reden om zich eens goed boos te maken. Virginia Cavaliers heeft het geweten.

 

Florida State @ Virginia 63-60

Florida State is een NCAA Tournament team dit jaar. Net als Virginia trouwens. Achter de absolute toppers Duke en North Carolina staat Florida State derde in de Atlantic Coast Conference, Virginia vierde. Het was dus voor alles ‘senior night’ in Charlottesville. Er werd afscheid genomen van vierdejaars ‘studenten’ Mike Scott (goed voor 28pt in zijn afscheidswedstrijd), Sammy Zeglinski (8pt., 3 steals) en de geblesseerde Assane Sene. Alles leek op rolletjes te gaan voor Virginia toen na rust een 29-20 achterstand werd omgebogen in een 54-47 voorsprong.

Het is het moment waarop Zeglinski de steal maakt en de bal aan de overkant weer inlevert. Florida State zoekt de diepte bij Bernard James, op de hielen gezeten door Joe Harris die een botsing veroorzaakt. Harris valt op James en de forward van de Seminoles trapt naar Harris. Minutenlang ligt de wedstrijd stil als de beelden van het incident worden bekeken. Uiteindelijk wordt Bernard James uit het veld gestuurd. Senior Mike Scott maakt beide vrije worpen voor Virginia.

In de volgende actie loopt Okaro White (Florida State) tegen zijn vijfde p op, opnieuw veroorzaakt door Harris. White moet naar de kant en Harris maakt beide vrije worpen: 58-47 en er is nog 4:33 te spelen. Virginia is alleen niet in staat de wedstrijd uit te spelen. Sterker, er wordt geen veldscore meer gemaakt. Op 1:49 tekent Litouwer Deividas Dulkys voor zijn enige veldscore van de avond. Hij zet de Seminoles naast de Cavaliers op 60-60.

In de slotfase wordt de spanning Virginia teveel. Zeglinski passt op Akil Mitchell maar die krijgt de bal niet onder controle. Kans weg, en met nog 30 seconden te spelen neemt Florida State een time-out. Virginia weet al waar dit toe gaat leiden. Michael Snaer scoorde al twee keer een ‘game winning’ driepunter in de dying seconds of the game. Eerst tegen Duke, later tegen Virginia Tech.

De bal komt bij Ian Miller, de zesde man van Florida State. Miller komt van de bank en is in Charlottesville goed voor 18 punten, waarvan 15 na rust (5 op 6 driepunters). Hij loert naar Snaer die onder de basket door van rechts naar links loopt. Miller maakt bovenlangs precies de omgekeerde beweging, achtervolgt door Zeglinski. Rechts bij de driepuntslijn stapt Miller ineens achteruit en schiet met nog 0,8 seconden te spelen… Raak!

Sophomore (tweedejaars) guard Ian Miller wordt bedolven onder medespelers. De senior night voor Virginia Cavaliers is verpest. Had het de Florida State Seminoles maar niet boos moeten maken…

Ook leuk om te lezen