Boyes leidt Sabres naar winst tegen Bruins

Door

De trade van de Buffalo Sabres waarmee zij Brad Boyes (op de foto nog in actie voor St. Louis Blues) wisten binnen te halen, heeft de club voorlopig geen windeieren gelegd. In de vijf wedstrijden voor zijn nieuwe team heeft de forward namelijk alweer vier punten op zijn naam staan en daarvan was de winnende goal donderdagavond tegen de Boston Bruins.

De Sabres lieten in Boston zien dat de ploeg over veel karakter beschikt. Tijdens het duel werd namelijk tweemaal een achterstand ongedaan gemaakt, waarna in de verlenging zelfs de twee punten werden binnengehaald tegen deze sterke tegenstander. Door de zege klimt Buffalo naar de zevende plek in de Eastern Conference.

De Bruins begonnen sterk aan het duel en dankzij goals van Nathan Horton en Mark Recchi leidde de ploeg van coach Claude Julien halverwege de tweede periode met 2-0.

Maar nog voor het tweede bedrijf, dat overigens bol stond van de penalty’s voor beide ploegen, was afgelopen, stond er alweer een gelijke stand op het bord. Tyler Ennis en Thomas Vanek wisten namelijk allebei de uitblinkende Bruins-goalie Tim Thomas (eenenveertig saves) nog voor de tweede onderbreking een keer te passeren.

Vroeg in het derde bedrijf nam Boston echter alweer een voorsprong toen Gregory Campbell de rebound in het net wist te werken na een hard schot van de veel besproken Zdeno Chara.

Ook deze voorsprong hield echter geen stand, want Tim Connolly profiteerde uit een rebound optimaal van een ‘5-on-3’ power play-situatie voor de bezoekers.
Nadat er in de reguliere speeltijd niet meer werd gescoord, trokken de Sabres in de verlenging aan het langste eind.

Nadat Thomas een hard schot van Nathan Gerbe niet onder controle had kunnen krijgen, wist diezelfde Gerbe in de rebound de puck bij de vrijstaande Boyes te krijgen. Deze kon de puck gemakkelijk in het lege doel schuiven en daarmee was de wedstrijd dus beslist.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Sabres:

Foto: blogs.wivb.com

Ook leuk om te lezen