Boudreau laat niets heel van Garden

Door

Land of the Free, dus iedereen mag een mening hebben. Ook Bruce Boudreau, coach van de Washington Capitals, die op maandag besloot maar eens z’n mening te geven over Madison Square Garden, een van New York’s meest beschreven landmarks. ,,Laat een ding duidelijk zijn: z’n reputatie is behoorlijk veel beter dan het gebouw zelf”, aldus de coach.

Boudreau deed z’n uitlatingen tijdens de Kirk and Mike show, op 105.9 The Edge, daags nadat zijn Capitals met 3-2 het onderspit hadden moeten delven tegen de New York Rangers. Washington leidt de series nu met 2-1.

,,Ik bedoel: het stelt helemaal niks voor”, aldus Boudreau. ,,De kleedkamers zijn verschrikkelijk. De banken zijn verschrikkelijk. Er is geen ruimte voor ook maar iets. Het is de reputatie van Madison Square Garden die het beroemd maakt.”

De Garden ondergaat momenteel een grondige renovatie, die tussen de $775 en $850 miljoen zal gaan kosten. De metamorfose gaat de ingangen, de catacomben, de tribunes, scoreborden en de kleedkamers behelzen. Er zal alleen gedurende de komende drie zomers (als zowel de New York Knicks als de Rangers in het offseason zitten) aan gewerkt worden.

,,Trouwens, wat er ook nog eens bijkomt”, aldus Boudreau: ,,Bij ons wordt door de fans altijd veel meer lawaai gemaakt. Ik bedoel, ze kunnen zeggen wat ze willen, maar zo luid is het in de Garden nou ook weer niet.”

Komende woensdag, als Game 4 tussen beide ploegen in Madison Square Garden om 19.00 uur plaatselijke tijd van start gaat, zal Boudreau ongetwijfeld merken wat de Rangers-fans van zijn uitlatingen vinden.

Foto: blackhawksup.com

4 Reacties
 1. Jules 7 jaar ago

  Toegegeven, ik ben een NY Rangers fan, en dus niet geheel objectief, maar Bruce Boudreau doet hier iets heel slims en hij liegt niet helemaal. De Garden ís in matige staat en wordt niet voor niets de komende twee jaren grondig en bijna onherkenbaar gerenoveerd (alleen de markante dakconstructie blijft) en door deze kritiek op alles en iedereen te uiten, leidt Bruce “McRib” Boudreau ook de aandacht af van het feit dat zijn nummer 1 gerankte team het toch niet makkelijk heeft tegen de hardwerkende nummer 8 uit New York.

  Van de andere kant. Ik zou niet trots zijn als ik Boudreau was, want zijn Verizon Center is luid en berucht vanwege gashoorns (hoe nep!), fans die met eten op de uitbank gooien en vanwege een opleving op de rug van Ovechkin. Jarenlang waren de Caps een ploeg in de marge van de NHL en als ze niet snel wat gaan winnen, keren ze er vanzelf weer terug. En dat realiseert Boudreau zich goed, dus hij neemt de kritiek op zich en zet team in de schaduw om te rusten. Slim, heel slim. En dat van iemand die op HBO werkelijk geen twee zinnen aan elkaar kon rijgen zonder f-bombs uit te schreeuwen.

 2. Jules 7 jaar ago

  UPDATE: Inmiddels krabbelt Boudreau alweer snel terug:
  http://www.nyrangersblog.com/2011-articles/april/torts-boudreau-whining-wont-affect-calls.html

  Niet alleen een grote mond, ook nog een slapjanus. Pfff, voet bij stuk houden had ‘m beter gestaan.

 3. Darch 7 jaar ago

  Sterker nog, ik denk dat Boudreau volkomen gelijk heeft. MSG is een aftandse bende, dat vooral teert op z’n reputatie en (vergane) glorie. Hetzelfde geldt overigens (weliswaar in veel mindere mate) voor bijvoorbeeld Wrigley Field, en misschien ook Fenway Park – al kan ik daar minder goed over oordelen.

  Maar of het ook ‘slim’ is, is een tweede. Ik denk ‘t niet. Volgens mij voert-ie de druk op z’n favoriete ploeg daarmee alleen nog maar verder op. Ik denk dat-ie zich dat nu ook realiseert, en daarom wat ‘terugkrabbelt’.

 4. klaas 7 jaar ago

  ik ben 1 keer in het Madison Square Garden geweest. (ok wel voor een basketbal wedstrijd tussen de knicks en de bulls.) maar wat een geweldig staion is dat man. voor sport liefhebbers zoiets als het vrijheidsbeeld. wat de nederlandse voetbal fans de kuip of zelfs de meer vinden en dan 100 keer zo intens

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen