Boston Celtics blijven stijgen, record D-Will

Door

1recap1Atlanta Hawks @ Boston Celtics, 102-107 OT

Op voorhand zat er slecht één wedstrijd verschil tussen de Hawks en de Celtics. Door de overwinning van Boston in hun eigen TD Garden staan beide teams nu gedeeld zesde in de jacht op de playoffs. Zij hebben een voorsprong van elf wedstrijden op nummer negen Toronto. Voor de Celtics was het alweer de zesde overwinning op rij, in thuiswedstrijden zelfs de negende achtereen.

Maar de zesde overwinning op rij kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Met nog drie seconden te gaan, in reguliere speeltijd, kreeg Josh Smith een kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar hij raakt enkel het backboard. In overtime is het naast Paul Pierce Jason Terry die met een zeer belangrijke driepunter de wedstrijd in het voordeel van de Celtics beslist. Jason Terry kwam als wisselspeler tot negentien punten in totaal, dat waren er elf meer dan de gehele bank van Atlanta bij elkaar.

Josh Smith had ondanks die misser toch een goede wedstrijd: 32 punten, negen assists en acht rebounds. Ook Al Horford droeg zijn steentje bij met 22 punten en dertien rebounds. Bij Boston was, natuurlijk, Paul Pierce leading-scorer. 27 punten, zeven assists en zeven rebounds schreef hij op zijn naam.

Oklahoma City Thunder @ Charlotte Bobcats, 116-94

De Thunder starten het tweede kwart met een 19-0 run om zo het verschil voor de gehele wedstrijd te maken. De Bobcats konden daarna niet meer voorkomen dat ze ook deze wedstrijd, het was hun negende wedstrijd op rij, verloren. Gerald Henderson had met 21 punten de meeste van de wedstrijd. Daarnaast had hij ook nog vijf assists en vijf rebounds. Bij de Oklahoma City Thunder waren er zes spelers in de dubbele cijfers. Kevin Durant leidde zijn team met negentien punten, en had ook zeven assists en zes rebounds. Voor Oklahoma was het hun vierde overwinning op rij.

Indiana Pacers @ Orlando Magic, 115-86

Indiana heeft voor het eerst in vier onderlinge wedstrijden weer eens gewonnen van de Orlando Magic. In Florida was het gister blijkbaar geen hele moeilijke opgave gezien het feit dat de Pacers ieder kwart de score met een ruim verschil in hun voordeel beslisten. Belangrijk in het maken van punten was Paul George, hij kwam tot 25. Daarnaast hadden nog vijf spelers dubbele punten, waarvan Tyler Hansbrough van de bank af tot achttien kwam. Arron Afflalo kwam tot een punt meer voor de Magic.

Washington Wizards @ Brooklyn Nets, 78-95

Brooklyn heeft na drie verloren thuiswedstrijden weer eens een wedstrijd in het Barclays Center gewonnen. Derron Williams was daarbij van onschatbare waarde. Alleen al in het eerste kwart raakte hij zeven driepunters uit zeven pogingen. Hij zette een nieuw record met negen driepunters in de eerste helft. Totaal kwam hij tot 11 driepunters wat mede resulteerde in 42 punten. Reggie Evans had ook een prima wedstrijd, hij had een double-double met elf punten en maarliefst 24 rebounds. John Wall had met zestien punten de meeste van zijn Wizards.

Dallas Mavericks @ Detroit Pistons, 102-99

In achtervolging van een plek in de playoffs hebben Dirk Nowitzki en consorten een goede overwinning behaald in en tegen Detroit. Voor de Pistons lijkt er niet zoiets als thuisvoordeel te bestaan de laatste tijd, Dallas zorgde voor hun vijfde thuisnederlaag op rij. Ook was het de 41e nederlaag van het seizoen, waardoor Detroit voor het vijfde achtereenvolgende jaar niet hoger dan 0.500 gaat halen. Met zijn 22 punten was O.J. Mayo topscorer van de wedstrijd. Dirk Nowitzki had twaalf punten en zeven rebounds.  Greg Monroe had maar weer eens een double-double: veertien punten en tien rebounds. Topscorer aan de zijde van de Pistons was Brandon Knight met 21 punten.

Memphis Grizzlies @ Cleveland Cavaliers, 103,92

Memphis heeft na zeven verloren wedstrijden in en tegen Cleveland eindelijk weer eens gewonnen van de Cavs. Dat de Grizzlies in goede doen zijn blijkt wel uit de cijfers: Van de laatste twaalf wedstrijden hebben ze er elf gewonnen. Ondanks dat een griepvirus de Cavaliers getroffen heeft waren alle spelers in staat om te spelen. All-Star Kyrie Irving scheen ook last te hebben van een griepje, maar ondanks dat kwam hij toch nog tot 24 punten.  Tristan Thompson had met tien punten en tien rebounds een double-double. Aan de kant van Memphis had Marc Gasol 22 punten, acht rebounds en vijf assits. Guard Mike Conley had net als Thompson een double –double. Alleen had Conley een double in assists: Zeventien punten, elf assists.

Ook leuk om te lezen