Bosh krijgt Bulls op de knieën in Game 3

Door

En weer was daar Chris Bosh. In Game 1 van de serie kende hij al een huge game, maar werd zijn prestatie nog onder het vloerkleed geschoven door de Chicago Bulls. Zondagavond in Game 3 kreeg hij evenwel voldoende steun van vooral zijn defense, waardoor de Miami Heat een voorsprong van 2-1 kon nemen:  96-85.

Bosh kreeg dit seizoen karrevrachten kritiek te verwerken. Hij was maar al te vaak het pispaaltje wanneer er werd gerept over De Grote Drie in South Beach. Big Three? Hoezo Big Three? Two and a half Men, zul je bedoelen.

Soms was die kritiek terecht. Maar al te vaak was Bosh onzichtbaar, kende hij regelrechte offdays, en de dominante power forward van de Toronto Raptors werd in het shirt van de Heat gewoon te zelden waargenomen.

Vaak was de kritiek ook buitensporig. Het is immers niet helemaal rechtvaardig is om Bosh op een hoop te gooien met LeBron James en Dwyane Wade. Wade en James zijn spelers van de buitencategorie en toekomstige Hall of Famers. Bosh, daarentegen, is gewoon een hele goede speler. Niet meer, niet minder.

Hoe dan ook, Bosh lijkt in de serie met Chicago een man-met-een-missie. Wellicht getriggerd door de smalende woorden van Carlos Boozer voorafgaande aan de Eastern Conference finals, die maar bleef refereren aan de Big Two van de Heat.

,,Niet belangrijk”, oordeelde Bosh. ,,Ik moet gewoon zorgen dat ik een impact heb. En al het geluid dat van buiten komt, interesseert me niet.”

Bosh miste z’n eerste drie schoten in Game 3, maar raakte daarna redhot, en verzilverde liefst dertien van z’n laatste vijftien schotpogingen. Uiteindelijk finishte hij op een indrukwekkend totaal van 34 punten.

Bosh: ,,Ik wilde agressief zijn en een stempel drukken op deze series. In Game 1 lukte dat ook al, maar toen was het nog niet genoeg voor de overwinning. Nu wel. Ik miste een paar gemakkelijk schoten in het begin, maar ik behield m’n zelfvertrouwen.”

De indrukwekkende Miami-defense deed de rest. Want hoewel de Bulls er in slaagden om zowel James (22 punten) en Wade (17) redelijk aan banden te leggen, was de verdediging van de Heat vaak net een tikje sneller en indrukwekkender dan die van Chicago. Derrick Rose werd op 20 punten (en 5 assists) gehouden, en zelfs een topavond van Boozer, die behalve 26 punten ook nog eens 17 rebounds greep, kon Miami niet in verlegenheid brengen.

,,Onze strategie”, aldus Heat-coach Erik Spoelstra, ,,is steeds geweest: blijven gaan, blijven volhouden. Endurance. Totdat de weerstand uiteindelijk breekt. En dat gebeurde ook, in de laatste vijf minuten.”

Saillant genoeg was dat juist de manier waarop de Bulls een seizoen lang de meeste van hun tegenstanders op de knieen kregen.

De 2-1 achterstand ten spijt – voor de Chicago Bulls is er nog niets verloren. Winst in Game 4 betekent immers ‘gewoon’ dat het thuisvoordeel weer naar Illinois verhuist. Derrick Rose: ,,We zullen een manier moeten vinden om de komende wedstrijd te winnen.”

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Heat:

Foto: palmbeachpost.com

Ook leuk om te lezen