Bonussen in gevaar dankzij lockout

Door

De NFL lockout gaat de spelers pijn doen op het gebied van bonussen. In een lijst vrijgegeven door ESPN zien we dat enkele spelers heel wat geld zullen verliezen als de offseason-trainingen niet doorgaan.

D’Brickashaw Ferguson (foto), offensive tackle van de New York Jets, krijgt de grootste bonus: 750.000 dollar als hij deelneemt aan 85 percent van de trainingen.

Packers quarterback en Super Bowl MVP Aaron Rodgers, New York Giants QB Eli Manning en Chicago Bears QB Jay Cutler kunnen elk 500.000 dollar bonus krijgen. Rodgers moet daarvoor aan 85 percent van de trainingen deelnemen, Manning en Cutler aan 90 percent.

Als de lockout eindigt, dan zal het offseason verschuiven. Als het team dan maar 5 trainingen meer kan doen zal een speler die 85 percent moet halen aan alle trainingen moeten deelnemen. Als die er eentje mist zit hij nog maar aan 80 percent.

Als er geen offseason is, dan zullen de spelers hun bonus volledig verliezen. Hoeveel ze ook inhouden, zolang de lockout duurt zijn de bonussen in gevaar.

Foto: menslife.com

Ook leuk om te lezen