Boldewijn survives the cut, Tjong A Tjoe geblesseerd

Door

Fresno State v Boise State

Geraldo Boldewijn heeft het geschopt tot de laatse 75 man die vechten om een plek op het roster van de Atlanta Falcons. De NFL ploegen moesten uiterlijk 26 augustus hun verkleining van het roster bekend maken, maar de Falcons wisten vandaag al genoeg. Aanstaande zaterdag moeten de uiteindelijke 53 man bekend worden die definitief het roster gaan vormen.

De Nederlandse Boldewijn, die undrafted een kans kreeg bij de Falcons en te zien is in de documentaire Hard Knocks, doet wat hij kan om de selectie te maken. Zo stelt hij op de site van Atlanta:

“I just keep telling myself that I can only control the things that I can control. The only thing I can control is what I do on the field; it’s just about giving it my all, every time I step on the field.”

A.s. donderdag (lokale tijd) spelen de Falcons hun laatste oefenwedstrijd voordat de definitieve selectie bekend wordt gemaakt. Het is te hopen dat Boldewijn daar nog een kans krijgt zich te bewijzen.

Tjong a Tjoe geblesseerd

De andere Nederlander die een kans maakt op een plek in de NFL is Ricky Tjong A Tjoe. Bij de San Diego Chargers mag hij knokken om een plek voor de positie van defensive end. Tjong A Tjoe raakte echter zondag aan zijn knie geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen de San Francisco 49ers. Over de ernst van zijn blessure is nog niks bekend.

Dat de twee Nederlanders, die beiden bij Boise State hun college doorliepen, elkaar steunen is echter duidelijk:

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Joeri Zwarts 5 jaar ago

    Als je bij Hard Knocks zag hoeveel tijd ze in hem steken, zal hij het wel gaan redden toch?

    • Pascal Mathezer 5 jaar ago

      Zeker als je hoort hoe Mike Smith over hem praat. GO AMSTERDAM!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen