Bobcats winnen ondanks bijna leeg stadion

Door

Het was een raar gezicht maandagavond voor de tip-off in het duel tussen de Memphis Grizzlies en de Charlotte Bobcats. Vanwege een sneeuwstorm hadden veel toeschouwers ervoor gekozen om de wedstrijd links te laten liggen. De Bobcats lieten zich er niet door kennen en wonnen met 96-82.

Waar normaal gesproken er een kleine twintigduizend toeschouwers in de TimeWarnerCable Arena in Charlotte kunnen, zaten er gisteren slechts duizend vanwege de plotselinge sneeuwval. Binnen een uur viel er 15 centimeter naar beneden. ,,Het was een zeer apart gevoel om zo de warming-up te moeten beginnen,” erkende Bobcats-Matt Carroll. ,,Wij moesten voor de wedstrijd wat t-shirts het publiek in gooien, maar ik zag bijna niemand. Ik heb ze toen maar op een plek gegooid waar ik dacht dat er mensen bij konden.”

Gedurende het duel hadden de Bobcats geen problemen met de Grizzlies. Stephen Jackson was de grote man bij de thuisploeg met 27 punten.

Het betekende de derde overwinning op rij voor de nieuwe coach Paul Silas. Sinds hij het overnam van Larry Brown zijn de Bobcats 5-2. ,,We zijn maar nog net begonnen, we rekenen ons zeker nog niet rijk,” bleef de coach nuchter. ,,Het belangrijkste is dat ik hoop dat we morgen naar het stadion kunnen komen om te trainen in verband met deze sneeuwstormen.”

Zie hieronder de samenvatting van het duel.

Foto: lebasketbawl.com

Ook leuk om te lezen