Bobcats op koers naar zwakste seizoen ooit

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Charlotte Bobcats at Washington Wizards 73-101

De Charlotte Bobcats, het team van Michael Jordan, zijn op weg om het laagste winstpercentage in de geschiedenis van de NBA neer te zetten. Na een nieuw verlies tegen de Wizards, hun 21ste op een rij, hebben de Bobcats een balans van zeven gewonnen en 57 verloren wedstrijden. Dat is gelijk aan een winstpercentage van minder dan 11%. De Sixers van het 1972-1973 bezitten tot nu toe nog het record met 11,1%.

Het is niet dat de Bobcats een vreselijk moeilijk programma af te werken hebben. Ze speelden onlangs thuis tegen de Kings en nu waren ze te gast in Washington DC voor een wedstrijd tegen de Wizards, het op de Bobcats na zwakste team in het Oosten. Maar opnieuw schoten de Bobcats veel te kort.

Het lijkt alsof het hen ontbreekt aan de noodzakelijke motivatie want de Bobcats speelden een dramatische eerste helft. Na één kwart stonden ze al negen punten in het krijt. Bij de rust was de achterstand opgelopen tot…24 punten. Ze speelden heel wat beter in de tweede helft maar de zege was dan, opnieuw, al ver weg.

Beste man bij de Wizards was John Wall met 16 punten en 14 assists, topscorer was Nêne met 18 punten. Bij de Bobcats had Gerald Henderson 19 punten en DJ Augustin 15 punten en 6 assists.

Voor de samenvatting van de wedstrijd, check volgende clip:

Philadelphia 76’ers at NJ Nets 105-87

Het was de laatste keer dat de Nets een wedstrijd speelden in New Jersey. Vanaf volgend seizoen verhuizen ze namelijk naar Brooklyn. De Nets wilden dan ook in schoonheid afscheid nemen van de plaats waar ze in 1968 begonnen als de New Jersey Americans in de ABA.

Dat werd het echter niet voor de Nets. De Sixers strijden nog steeds voor een zo hoog mogelijke plaats in de play-offs en hadden dus weinig zin in al dat emotionele gedoe. Ze pakten de Nets meteen bij de keel en leidden na één kwart met dertien punten. De Nets, opnieuw zonder Deron Williams, kwamen dan wel sterk opzetten maar in het vierde kwart liepen de Sixers opnieuw weg.

Drie Sixers scoorden 15 punten en Andre Iguodala haalde zijn complete spel boven met 14 punten, 7 rebounds en 9 assists. Bij de Nets had Marshon Brooks 18 punten. Armon Johnson, die 10 punten maakte, scoorde de laatste punten voor de Nets in New Jersey.

Overige wedstrijden:

Detroit Pistons at Indiana Pacers 97-103

Toronto Raptors at Milwaukee Bucks 86-92

Cleveland Cavaliers at Memphis Grizzlies 101-109

Portland Trail Blazers at SA Spurs 89-124

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen