Bobcats-coach Silas wil ‘meer energie in de ploeg’

Door

Hij leidde donderdag pas zijn eerste training bij de Charlotte Bobcats, maar interim-coach Paul Silas heeft niet veel tijd nodig om veranderingen door te voeren. ,Ik wil dat er meer energie in de ploeg komt,”verklaarde Silas na een van de trainingsmomenten. ,,Ik wil dat ze continue met ze allen aanvallen en verdedigen. Ze moeten er alles uithalen wat erin zit. Doen ze dat niet, dan kunnen ze naast mij plaatsnemen op de bank.”

Silas, pas de vierde coach in de historie van de Charlotte Bobcats, hield het niet alleen bij woorden, maar paste gelijk ook de trainingsstof aan. In plaats van het oefenen met een 24 seconden schotklok, stelde Silas de klok in op 14 seconden. Bobcats-guard Stephen Jackson kon zich wel vinden in de nieuwe aanpak. ,,Het is echt een wereld van verschil met wat we gewend waren, maar ik denk dat het wel bij ons past. We hebben een jonge groep en ik denk dat deze stijl goed bij ons past. Nu is het wachten op goede resultaten, maar tot nu toe levert deze aanpak veel plezier op.”

De Bobcats staan op dit moment op plek 29 wat betreft het aantal gemiddeld gescoorde punten in de NBA, met een gemiddelde van 91,7 per wedstrijd. De laatste keer dat zij 100 of meer punten wisten te scoren, was op 7 december. Destijds versloegen de Bobcats de Denver Nuggets met 100-98.

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen