Blues ongenadig voor Kings: 0-5

Door

Chicago Blackhawks v St. Louis Blues

De St. Louis Blues blijven bezig aan een fantastisch seizoen. De club met de minste verliespunten in de NHL won in eigen huis dik van de Stanley Cup winnaar van 2012, Los Angeles Kings. De powerplay, mede aan de hand genomen door uitblinker T.J. Oshie, leidde de Blues naar een 0-5 zege.

Brenden Morrow bracht de Blues in periode 1 met een powerplay goal op het goede spoor. De aanvaller schoot een van de boarding afspringende puck via doelman Martin Jones in het net. Ook de 0-2 werd gescoord in de powerplay. T.J. Oshie stond op de goede plek om een rebound op het schot van Jaden Schwartz binnen te werken.

Oshie scoorde anderhalve minuut alweer. De aanvaller kreeg de puck vanuit een faceoff en schoot de puck ongenadig hard in het net achter vervangende doelman Ben Scrivens. In periode 3 waren de Kings gebroken en wisten de Blues de voorsprong verder uit te breiden dankzij goals van Vladimir Tarasenko en Barrett Jackman. Brian Elliott hield zijn net schoon voor een shutout.

Daarmee zetten beide ploegen hun lopende reeks voort. De Kings verloren alweer hun vijfde duel op een rij, terwijl de Blues hun vierde overwinning op een rij boekten. De Blues vinden zichzelf terug op de tweede plaats in de Central Division, de Kings blijven derde in de Pacific Division.

Overige uitslagen:
Buffalo Sabres – Minnesota Wild 1-4
Montreal Canadiens – Dallas Stars 6-4
Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 1-2
Columbus Blue Jackets – Phoenix Coyotes 2-0
Edmonton Oilers – San Jose Sharks 1-5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen