Blues nemen leiding in Central Division

Door

Winnipeg Jets v St. Louis Blues

De St. Louis Blues hebben op de laatste speeldag voor de Olympische break de leiding overgenomen in de Central Division. Tegen Winnipeg Jets werd na shootout met 3-4 gewonnen.

Brenden Morrow was een belangrijke kracht in die zege. De aanvaller schoot de Blues op een 0-1 voorsprong en gaf met een beeldschone assist Derek Roy de gelegenheid de Blues opnieuw op een voorsprong (1-2) te zetten. Mark Scheifele stond dit Blues-feestje niet toe, de aanvaller van de Jets scoorde tweemaal voor een 2-2 tussenstand na twee perioden.

Jaden Schwartz stond op de goede plek om het geblokkeerde schot van Barrett Jackman in het net te schuiven, maar ook zijn treffer bleek niet de winnende voor de Blues. Dustin Byfuglien scoorde de gelijkmaker in de powerplay om een overtime af te dwingen.

In overtime werd niet gescoord, maar in de shootout lieten de Blues hun kracht zien. T.J. Oshie en Vladimir Tarasenko passeerden doelman Montoya voor de zevende shootoutzege van dit seizoen voor de Blues.

St. Louis staat nu op 84 punten uit 57 wedstrijden. Chicago staat ook op 84, maar de Blackhawks speelden al 60 duels. Alleen de Anaheim Ducks (87 punten) doen het tot nog toe nog beter.

Overige uitslagen Western Conference:

Calgary Flames – Philadelphia Flyers 1-2
Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 1-3
Colorado Avalanche – New York Islanders 5-2
Anaheim Ducks – Nashville Predators 5-2
Phoenix Coyotes – Dallas Stars 1-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen