Blues bieden Cheechoo kans op terugkeer in NHL

Door

Oud-topscorer Jonathan Cheechoo heeft afgelopen dinsdag een eenjarig contract getekend bij de St. Louis Blues. Hoeveel de 30-jarige right winger gaat verdienen onder dit contract, is afhankelijk van waar hij zijn wedstrijden gaat spelen. Volgens de St. Louis Post-Dispatch verdient Cheechoo namelijk 600.000 dollar als hij daadwerkelijk voor de Blues gaat spelen en 105.000 dollar als hij voor de Peoria Rivermen, het team van de Blues in de American Hockey League, uit gaat komen.

Cheechoo kende zijn beste jaar in het seizoen 2005-2006 toen hij maar liefst zesenvijftig goals wist te scoren voor de San Jose Sharks. Hij verdiende hiermee de Rocket Richard Trophy voor de meeste goals in de NHL en sinds 2002 is er slechts één speler geweest die vaker het net wist te vinden in één seizoen: in 2007-2008 scoorde Alex Ovechkin namelijk vijfenzestig goals voor de Washington Capitals.

In het seizoen volgend op zijn succesjaar wist Cheechoo nog zevenendertig keer te scoren, maar in de jaren daarna begon zijn productie sterk af te nemen. In 2009 besloten de Sharks daarom om hem samen met Milan Michalek en een pick uit de tweede draftronde te traden met de Ottawa Senators voor Dany Heatley en een pick uit de eerste draftronde.

Zijn verblijf bij de Canadese club werd echter geen succes. In eenenzestig wedstrijden kwam hij namelijk tot slechts vijf goals en aan het einde van het seizoen kochten de Senators het laatste jaar van zijn contract af, waardoor hij dus vervroegd een free agent werd.

Het afgelopen seizoen maakte Cheechoo zijn speelminuten bij de Worcester Sharks, het team van de Sharks in de AHL. Door het contract met de Blues krijgt hij in de aanloop naar het volgende seizoen dus een herkansing om te bewijzen dat hij goed genoeg is voor de NHL.

Foto: thehockeynews.com

 

Ook leuk om te lezen