Blue Jackets verlengen met Vezina-winnaar Bobrovsky

Door

2013 NHL Awards

De Columbus Blue Jackets en Sergei Bobrovsky gaan langer met elkaar door. De Russische doelman, die het afgelopen seizoen de Vezina Trophy voor beste doelman in het reguliere seizoen binnensleepte, tekende een tweejarig contract.

Officiële cijfers over de cap hit die het nieuwe contract met zich meebrengt zijn niet bekend gemaakt, maar het lijkt te gaan om een contract met een gemiddelde jaarlijkse waarde van $5.625.000. Het oude contract van de 24-jarige Bobrovsky loopt deze zomer af, dus het nieuwe contract loopt tot en met het seizoen 2014-2015.

De verlenging van Bobrovsky is goed nieuws voor de Blue Jacket, want de goede prestaties van de doelman bracht de ploeg bijna in de playoffs. Aan het einde van het seizoen stonden de Blue Jackets negende in de Western Conference, één plek achter de Minnesota Wild op basis van het aantal geboekte overwinningen (exclusief shootouts). Bobrovsky speelde in liefst 38 wedstrijden en stopte daarin 93,2% van alle schoten die hij te verwerken kreeg voor gemiddeld exact twee tegendoelpunten per wedstrijd.

Bobrovsky zag zijn goede seizoen beloond worden met de Vezina Trophy. Een knappe prestatie, want de doelman werd nooit gedraft. De doelman werd in 2010 naar Philadelphia gebracht door de Flyers. Daar begon de doelman als starter, maar werd twee seizoenen later geruild met de Columbus Blue Jackets.

De playoffs werden door de Blue Jackets dan wel nipt gemist, maar een jaar nadat de Blue Jackets kansloos als laatste eindigden in de competitie was dat op zich al een knappe prestatie. Na een Draft waarin liefst drie keuzes in de eerste ronde gemaakt mochten worden en het bijtekenen van de uitblinkende doelman Bobrovsky ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de Blue Jackets, die volgend seizoen gaan proberen om zich voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 weer eens te plaatsen voor de playoffs.

Coyotes verlengen met Smith

Niet alleen de Blue Jackets verlengden het contract van hun doelman, ook de Phoenix Coyotes verlengden het contract van hun sluitpost. Doelman Mike Smith tekende een contract voor de duur van zes seizoenen. Ook van dit contract zijn geen verdere details bekendgemaakt, maar het zou gaan om een cap hit die tegen de 5,7 miljoen dollar zou liggen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen