Blue Jackets leggen veteraan Prospal vast

Door

Vinny Prospal heeft een eenjarig contract getekend bij de Columbus Blue Jackets. Naar verluidt is er met dit contract, dat door de general manager van de club, Scott Howson, via Twitter wereldkundig werd gemaakt, een bedrag van 1,75 miljoen dollar plus eventuele bonussen gemoeid.

De 36-jarige Tsjechische center speelde de afgelopen twee seizoenen voor de New York Rangers, maar het laatste seizoen kwam de veteraan maar sporadisch in actie. Door verschillende blessures kon hij het afgelopen jaar slechts negenentwintig wedstrijden in actie komen, maar in die beperkte speeltijd was hij nog steeds goed voor negen goals en veertien assists.

Met het aantrekken van Prospal vullen de Blue Jackets een gat dat was ontstaan door de zware blessure van Kristian Huselius. De Zweedse aanvaller moet namelijk waarschijnlijk vier tot zes maanden toekijken vanwege een gescheurde borstspier.

Howson toonde zich in ieder geval bijzonder tevreden met de nieuwe aanwinst: „Vinny Prospal heeft aangetoond dat hij een topaanvaller in de NHL is en we kijken er dan ook naar uit om met hem samen te werken. We zijn zeer blij dat we zo laat in het free agency-proces nog een speler van zijn kaliber hebben kunnen aantrekken.”

Prospal is een ervaren speler die in het verleden onder meer uitkwam voor de Rangers, de Philadelphia Flyers en de Tampa Bay Lightning en die alweer dertien jaar in de NHL speelt. In die dertien jaar is hij goed voor 227 goals en 453 assists in 978 wedstrijden en behaalde hij negen keer de play-offs, waarin hij 10 keer scoorde en 25 assists gaf.

Foto: nydailynews.com

 

Ook leuk om te lezen