Blue Jackets behalen tweede zege van het seizoen

Door

De Columbus Blue Jackets zijn momenteel het slechtste team in de NHL; na elf wedstrijden had de ploeg van coach Scott Arniel slechts één wedstrijd gewonnen. Doordat van de verliespartijen er eentje pas na een shootout tot stand was gekomen, had de ploeg dus pas het schamele aantal van drie punten bij elkaar gesprokkeld. Een thuisoverwinning op de Anaheim Ducks afgelopen zondagavond was dus meer dan gewenst.

De Anaheim Ducks hebben zo hun eigen problemen. Na een goede start van het seizoen met vijf overwinningen in de eerste zes wedstrijden raakten de Ducks vervolgens het spoor bijster. Van de laatste vijf wedstrijden werd er namelijk nog maar eentje gewonnen en daardoor zijn ze inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de Pacific Division. Ook voor hen was een overwinning afgelopen zondag dus zeer belangrijk om de negatieve reeks te doorbreken.

De thuisploeg begon uitstekend aan het duel. Al na ruim twee minuten kwamen de Blue Jackets namelijk op voorsprong doordat Rick Nash wist te profiteren van een power play-situatie op het ijs. De Ducks stonden op dat moment met slechts drie man op het ijs omdat zowel Saku Koivu als Teemu Selanne een penalty had gekregen.

De eerste periode stond sowieso wel in het teken van penalty’s. In de eerste twintig minuten ontstonden er namelijk drie vechtpartijen tussen spelers van de beide teams die vooral werden veroorzaakt door het fysieke spel van de Blue Jackets en de frustraties van de Ducks.

De Ducks kwamen zes minuten na de openingstreffer alweer langszij. Tijdens een razendsnelle counter na een afgeslagen aanval van de thuisploeg kreeg Bobby Ryan de puck op een presenteerblaadje van James Wisniewski. Alleen voor goalie Steve Mason maakte Ryan geen fout en schoot hij de gelijkmaker tegen de touwen.

In het tweede bedrijf namen de Blue Jackets echter afstand van hun opponent. Vroeg in deze periode schoot rookie Ryan Johansen met zijn backhand de thuisploeg op voorsprong en ruim tien minuten later zorgde Fedor Tyutin er met een slapshot voor dat de marge twee goals was. Deze voorsprong werd, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Mason, tot aan het einde van de wedstrijd vastgehouden zodat de Blue Jackets voor de tweede keer dit seizoen een overwinning behaalden.

Coach Arniel was dan ook bijzonder tevreden met de prestatie van zijn team: „Onze strategie was om de Ducks agressief te bestrijden. Het was de bedoeling dat wij hun vaardigheden zouden bestrijden met ons fysieke spel en dat hebben we volgens mij fantastisch gedaan.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Columbus Blue Jackets en Anaheim Ducks:

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen