Blockbuster deal Marlins en Blue Jays, Reyes naar Toronto

Door

Miami Marlins en Toronto Blue Jays hebben in de MLB een deal voor een blockbuster trade gemaakt. De Marlins verschepen maar liefst 160 miljoen dollar aan contracten en maken financieel schoon schip na een teleurstellend seizoen. Miami stuurt korte stop Jose Reyes, pitchers Mark Buehrle en Josh Johnson en nog twee spelers naar Toronto. In ruil daarvoor krijgt de ploeg uit Florida van de Blue Jays een paar goedkope spelers, enkele talenten  en een financiële vergoeding.

De trade ligt nu bij de Major League Baseball voor goedkeuring. Als de deal doorgaat, is dat qua talent winst voor de Blue Jays. De ploeg uit Toronto heeft al jaren moeite om de play-offs te halen in hun divisie, waarin ze het onder meer tegen grootmachten New York Yankees en Boston Red Sox moeten opnemen. Met deze deal zullen de Blue Jays, winnaar van de World Series in 1992 en 1993, voor komend seizoen zelfs een van de favorieten zijn.

Miami daarintegen kijkt terug op een teleurstellend jaar, waarbij de nieuwe spelers als Jose Reyes en een nieuw stadion niet het gewenste succes boden. Na het ontslag van manager Ozzie Guillen waren er echter geen signalen die wezen op grote veranderingen. Toch kiezen de Marlins nu voor een complete make-over, iets wat ze niet voor het eerst doen. Achtergebleven spelers lijken er echter niet blij mee. “Alright, I’m pissed off!!! Plain & Simple,” twitterde Marlins slugger Giancarlo Stanton.

Het is de tweede megadeal in de MLB in relatief korte tijd. Boston Red Sox stuurde in augustus in een trade ter waarde van zo’n 270 miljoen dollar sterren als Adrian Gonzalez, Carl Crawford en werper Josh Beckett naar Los Angeles Dodgers.


Ook leuk om te lezen