Blessuregolf teistert NFL

Door

In week 8 werd duidelijk dat het NFL seizoen een lange, zware tocht richting de Superbowl is. Blessures horen er eenmaal bij. In de wedstrijden van week 8 viel er een groot aantal blessures te noteren, en de spelers die de kwetsuren opliepen, zijn niet bepaald de minste. SportAmerika zet alles voor je op een rijtje.

De spits werd afgebeten door DE Cameron Wake van Miami. In de wedstrijd tegen de New England Patriots van afgelopen donderdag scheurde hij in het vierde kwart zijn achillespees en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Voor Wake komt de blessure zeer ongelegen, onder interim coach Dan Campbell leek de krachtige defensive end weer helemaal opgeleefd.

Baltimore wide receiver Steve Smith scheurde in de wedstrijd tegen de San Diego Chargers eveneens zijn achillespees en kan het seizoen ook op zijn buik schrijven. De ruige wide receiver liep eerder in het seizoen al een blessure op aan zijn ribben, maar ging gewoon door met spelen. Smith had voor het seizoen aangekondigd dat dit zijn laatste seizoen zou worden, en dit is nou niet bepaald hoe hij zijn laatste seizoen wenste af te sluiten. Hebben wij de wide receiver voor het laatst in actie gezien? Men is geneigd te denken dat Smith er toch nog een jaartje aan vast plakt.

De volgende speler die in de lappenmand belandt is Steelers running back Le’Veon Bell. De speler, die pas zijn terugkeer naar de line-up vierde, liep in het duel met de Cincinnati Bengals een zware knieblessure op en zijn seizoen komt eveneens aan een voortijdig einde.

Een andere running back die het einde van de wedstrijd niet haalde is Matt Forte van de Chicago Bears. Ook hij liep een blessure op aan de knie, maar de kwetsuur wordt niet als season-ending bestempeld. Head coach John Fox is voorzichtig optimistisch.

Bij de wedstrijd tussen de St. Louis Rams en San Francisco 49ers viel er ook een zware blessure te betreuren. Het is een oude bekende van de NFL lappenmand, namelijk Reggie Bush. De running back gleed bij een punt return over het pad van cement en kwam lelijk terecht, met als gevolg een gescheurde ACL. Tot overmaat van ramp brak backup running back Mike Davis zijn hand in dezelfde wedstrijd.

Detroit Lions receiver Calvin Johnson raakte in de Londen game tegen Kansas City geblesseerd aan zijn enkel. Gelukkig voor Megatron heeft Detroit volgende week een bye, zodat hij in alle rust zijn enkel kan laten herstellen.

New York Jets QB Ryan Fitzpatrick liep een blessure op aan zijn linkerhand in de verloren wedstrijd tegen de Oakland Raiders en moest zich laten vervangen door Geno Smith. Die liep bovendien ook een blessure op en moest zich voor één snap laten vervangen door Fitzpatrick. Een MRI scan moet morgen uitwijzen hoe ernstig de blessure van de startende QB is.

Ricardo Lockette van de Seattle Seahawks liep een ernstige blessure op toen hij bij een punt return vol werd geraakt door Cowboys safety Jeff Heath. Lockette lag enige minuten bewegingsloos op het veld, maar kon even later op de brandcard toch zijn duimen opsteken. Zijn seizoen is afgelopen.

En dan als laatst de blessuregolf die het totale team van de San Diego Chargers trof. Maar liefst twaalf spelers moesten voortijdig het veld verlaten, met als grootste naam wide receiver Keenan Allen, die na een acrobatische catch catch de wedstrijd niet kon voortzetten. Hij zal wat tijd gaan missen met een nierblessure.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen