Blazers comeback tegen Mavs schiet tekort

Door

En weer waren ze er dichtbij, de Portland Trailblazers. Vijftien punten stonden ze achter op de Dallas Mavericks, bij het ingang van het vierde kwart. De ploeg van Nate McMillan naderde tot op een puntje, maar toen vonden de Texanen het welletjes. Een driepunter van Jason Kidd bracht de marge weer op vier, en Dirk Nowitzki vanaf de vrije worp-lijn deed de rest: 96-103 in de wedstrijd, 4-2 in de series.

,,Dirk Nowitzki, Jason Terry en Jason Kidd zorgden er voor dat we vanavond niet zouden verliezen”, aldus Dallas-coach Rick Carlisle na afloop. ,,Zo simpel was het gewoon.”

Toch zal ook Carlisle eventjes een deja vu-gevoel hebben gehad, toen Portland, aan de hand van de rugpijnen verbijtende Gerald Wallace (32 punten, 12 rebounds), een imponerende inhaalrace inzette. Met  nog een minuut of vier op de klok was het een dunk van Wallace die de marge terugbracht naar een.

Zouden de Trail Blazers, net als twee duels geleden, toen ze in het vierde kwart een achterstand van liefst achttien punten ongedaan maakten, opnieuw tot een stunt van jewelste in staat zijn?

Nee, dus. Want juist toen het er om ging, gooide Jason Kidd de driepunter van de avond raak. En dat voelde voor Portland, dat vocht voor z’n laatste kans, als een uppercut.

,,Typisch,” vond Blazers-coach Nate McMillan, die z’n bewondering voor Dallas niet onder stoelen of bank stak. ,,Kidd had alles gemist van buiten de arc, maar toen het erom ging gooide hij de belangrijkste bal van de avond raak. En dat deden ze eigenlijk de hele series. Iedere keer als wij een fout maakten, straften zij dat genadeloos af.”

Dallas’ go-to-guys Nowitzki (33 punten, 11 rebounds, 11 op 11 van de vrije worp-lijn) en Jason Terry (22 punten, 8 assists) maakten in Game 6 het verschil, moest ook Wallace toegeven. ,,Dirk maakte enkele ongelooflijk fade away-schoten, terwijl Terry ons in de pick-and-roll kapotspeelde.”

Nowitzki zelf, die in het vierde kwart tegen vier persoonlijke fouten aanliep, zag de zege en de volgende ronde dan ook nimmer in gevaar komen.

,,Onze verdediging liet het bij vlagen afweten, maar die driepunter van Jason deed het ‘m.”

En hoe nu verder? De Los Angeles Lakers wachten. Nowitzki, die de zestiende close out-game van z’n carriere speelde: ,,We hebben vanaf het begin gezegd dat we voor de titel zouden gaan, en dat staat nog steeds. De strijd is volledig open, want er is geen enkele ploeg die uitzonderlijk basketball speelt. Ook de Lakers niet.”

Bekijk hier de samenvatting van Portland Trail Blazers-Dallas Mavericks:

Foto: StatesmanJournal.com

Ook leuk om te lezen