Blake Geoffrion (Canadiens) beëindigt carriere

Door

Montreal Canadiens v Vancouver Canucks

Blake Geoffrion heeft vandaag bij het management van de Montréal Canadiens bekend gemaakt dat hij zijn ijshockeycarriere op korte termijn zal beëindigen. De 25-jarige Amerikaan stond lang bekend als een van de grootste talenten in de sport, maar raakte in november 2012 tijdens een duel in de AHL zwaargewond. Die blessure is zo risicovol gebleken, dat hij niet meer naar wens kan herstellen.

Geoffrion werd in eerste instantie door de Nashville Predators gedraft, maar werd afgelopen seizoen ingelijfd door de Montréal Canadiens, waar zijn grootvader Bernie “Boom Boom” Geoffrion eerder al furore maakte. Tijdens de lock-out kwam Geoffrion uit voor de AHL affiliate van Montréal, de Hamilton Bulldogs. Een wedstrijd van die ploeg op 9 november 2012 in Quebec werd Geoffrion bijna fataal, toen hij bij een harde check ongelukkig terecht kwam en een schedelbreuk op liep.

In eerste instantie leek het herstel van Geoffrion voorspoedig te verlopen, maar er traden complicaties op en de zorgen over het veilig voortzetten van zijn topsportcarriere namen toe. Die aanhoudende vraag heeft hem nu doen besluiten om zijn schaatsen in de wilgen te hangen na amper 55 wedstrijden en acht doelpunten op het hoogste niveau. Een treurig en vroegtijdig einde van wat een veelbelovende carriere had moeten worden.

Geoffrion werd in 2010 als speler van de WCHA’s Wisconsin Badgers nog uitgeroepen tot winnaar van de Hobey Baker Award, voor de beste speler op het Amerikaanse collegeniveau.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen