Blackhawks winnen zakelijk en blijven aan kop

Door

Chicago Blackhawks v Nashville Predators

Het reguliere seizoen is zich richting het einde aan het bewegen en de teams aan kop worden scherp in de gaten gehouden. De Blackhawks zorgden gisteren voor het behoud van hun koppositie, maar deden dit niet door de sterke offense die we dit seizoen al geregeld mochten aanschouwen. Na een 1-0 voorsprong bleek het voor de Blackhawks met name aan te komen op sterk defensief werk, iets dat het team alles behalve slecht afging.

Het werd wellicht niet het meest bekijken waardige affiche in Nashville, maar voor Blackhawk-fans alles behalve een slecht signaal. Dat het team de offensieve kracht bezit was al meermalen getoond, gisteren liet het weer eens zien dat ook een defensieve strategie het team niet slecht afgaat. Na de 1-0 van Bryan Bickell werd er niet meer gescoord en bleken de Predators het pittig te hebben tegen de verdedigende kracht van Chicago, wat blijkt uit het tweetal schoten van Nashville, tegen een tiental doelpogingen van de Blackhawks. Voor Nashville, dat de punten goed kon gebruiken, een nieuwe tegenvaller.

De Los Angeles Kings weten door een winstpartij tegen de Oilers een plaatsje omhoog te kruipen, de Vancouver Canucks weten ook te winnen en behouden daarmee hun positie. De nummers drie en vier staan echter nog respectievelijk 12 en 13 punten van de Blackhawks, dat daarmee comfortabel aan kop gaat in de Western Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen