Blackhawks verlengen contract Seabrook

Door

De Chicago Blackhawks en defenseman Brent Seabrook zijn het eens geworden over een vijfjarig contract ter waarde van negenentwintig miljoen dollar. Hiermee hebben de Blackhawks wederom een belangrijke speler voor langere tijd vast weten te leggen.

Verschillende spelers, zoals Patrick Kane, Jonathan Toews en Marian Hossa, hadden zich namelijk al eerder voor meerdere jaren aan het team verbonden.

In een persbericht laat Stan Bowman, general manager van de Blackhawks, weten enorm blij te zijn met de contractverlenging: „Brent is een belangrijk lid van onze organisatie en we zijn dan ook verheugd dat hij bij ons blijft, als onderdeel van een groep die nog vele jaren mee gaat strijden voor de titel.”

De 25-jarige Seabrook is momenteel bezig aan het laatste jaar van een driejarig contract bij de Blackhawks, de club waar hij al heel zijn NHL-carrière voor speelt.

Sinds zijn draft in 2003 kwam hij inmiddels al 454 keer uit voor de Stanley Cup-winnaar van 2010 en hij is dan ook verguld dat hij zijn verblijf in Chicago heeft kunnen verlengen: „Ik kijk ernaar uit om onderdeel te blijven van deze groep en om iets neer te zetten waar onze fans trots op zullen zijn.”

Foto: ladiesdotdotdot.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen