Blackhawks stomen door, Ducks winnen weer in eigen huis

Door

Colorado Avalanche v Chicago BlackhawksEr staat momenteel geen enkele maat op de Chicago Blackhawks en ook de Colorado Avalanche bleken niet in staat om de geoliede machine van coach Joel Quenneville af te stoppen. In Californië zetten de Anaheim Ducks hun eigen winning streak voort. De ploeg won tegen de Phoenix Coyotes alweer zijn negende thuiswedstrijd op rij.

Streaks

Dat de Chicago Blackhawks aan een op z’n zachtst gezegd uitstekend seizoen bezig zijn, is bij iedereen wel bekend. In de thuiswedstrijd tegen de Avalanche ging het niet altijd even gemakkelijk, maar uiteindelijk was het Daniel Carcillo die in de laatste minuut voor de 3-2 overwinning zorgde. Hiermee wonnen de Blackhawks hun elfde wedstrijd op rij en werd hun point streak verlengd tot het ongekende aantal van vierentwintig wedstrijden.

Toch was er ook minder goed nieuws voor de ploeg uit Chicago. Zo bleek Marian Hossa na de warming-up vanwege een blessure niet in staat om te spelen en vielen Patrick Sharp en Andrew Shaw geblesseerd uit. Vooral de situatie van Sharp leek ernstig, maar Quenneville gaf na de wedstrijd aan dat hij er niet van uitging dat het seizoen van zijn aanvaller voorbij zou zijn.

In het kielzog van de Blackhawks zijn de Ducks ook aan een uitstekend seizoen bezig. De ploeg is in eigen huis bijna onverslaanbaar en gisteren werden daar ook de Phoenix Coyotes aan de zegekar gebonden. Dit was alweer de derde ontmoeting van de twee teams in slechts vijf dagen en nadat de Coyotes de eerste twee duels na een shootout hadden gewonnen, waren de Ducks dit keer met 2-0 te sterk.

Overige duels

In de derde en laatste wedstrijd in de Western Conference van gisteren waren de Calgary Flames met 4-1 te sterk voor de San Jose Sharks. Grote man aan de kant van de thuisploeg was de van een blessure teruggekeerde goalie Miikka Kiprusoff, die 33 reddingen verrichtte.

In de Eastern Conference stond woensdag één wedstrijd op het programma. De Toronto Maple Leafs ontvingen daarin de Ottawa Senators en wonnen het enerverende duel uiteindelijk met 5-4. De thuisploeg leek halverwege de derde periode onder meer via één goal en twee assists van Phil Kessel op rozen te zitten met een 5-2 voorsprong. De Senators kwamen echter nog gevaarlijk dichtbij via goals van Daniel Alfredsson en Colin Greening, maar verder lieten de Leafs het niet komen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen