Blackhawks plaatsen zich als eerste voor Conference Finals

Door

Chicago Blackhawks v Minnesota Wild - Game Four

Vanmorgen werd de eerste ploeg bekend die zich heeft geplaatst voor de NHL Conference Finals. De Chicago Blackhawks ontdeden zich in vier wedstrijden van de Minnesota Wild.

Het werd nog spannend
Ondanks de sprekende 4-0 overwinning in de serie was het absoluut geen makkie voor Chicago. Drie van de vier wedstrijden werden met één doelpunt verschil beslist. Zo ook vannacht.

Daar zag het overigens niet naar uit, want met ruim drie minuten te gaan maakte Marian Hossa de 4-1 voor Chicago. Deze empty net goal was zijn eerste goal van de play-offs en leek de wedstrijd op slot te gooien.

Een minuut later was het echter 4-2 door een powerplay goal van Jason Pominville. Met nog negentig tellen te gaan werd het zelf nog 4-3 door Nino Niederreiter. Met 14,9 seconden op de klok konden de verdedigers van de Blackhawks niet op tijd het ijs verlaten en kregen ze nog een too many men penalty tegen. Corey Crawford doorstond de storm en daarom mogen de Blackhawks zich opmaken voor een welkome pauze in deze slopende strijd om de Stanley Cup.

Wie wordt de tegenstander?
In de andere Western Conference Seminfinal strijden de Anaheim Ducks en de Calgary Flames vannacht tegen elkaar. Na de eerste twee duels leek het een eenvoudige serie te worden voor de Ducks. In de derde wedstrijd rechtte de mannen van Bob Hartley de rug en gaven stevig partij. Bijgestaan door de C of Red, werd in OT met 4-3 gewonnen.

Na de eerste ronde had Anaheim tijd om even van de zon in Californië te genieten. Tussen wedstrijd drie en vier in deze serie zaten twee dagen en verbleven de Ducks in Rocky Mountains even buiten Calgary. Is de batterij voldoende opgeladen om de serie met een 3-1 voorsprong naar Anaheim te brengen?

Game 4 is vannacht om 3:30 uur. Game 5 is zondag in Anaheim en de tijd is nog onbekend.

De Eastern Conference
Mogelijk wordt vannacht de tweede club bekend die zich plaatst bij de laatste vier. De Washington Capitals hebben de New York Rangers op de rand van de afgrond gebracht.

De winnaar van de President’s Trophy heeft erg veel moeite om goals te maken in deze play-offs. Met Rick Nash als sprekend voorbeeld. Bij Washington blijven nieuwe gamebreakers opstaan. De ploeg heeft met Ovechkin een topper, maar Washington is veel meer dan alleen de Gr8. Ook Holtby, Beagle, Kuznetsov, Ward en Burakovsky pakken wedstrijden voor de ploeg uit de Nations Capital.

Vannacht is game 5 om 1:00 uur. Een mogelijke game 6 is zondag om 1:00 uur.

Montreal vernederd Tampa Bay
De Canadiens hingen ook in de touwen tegen Tampa Bay, maar hebben ronde vier gewonnen. En hoe! Afgelopen nacht werd game 4 eenvoudig binnengehaald op vijandig ijs. Met een klinkende 6-2 overwinning voor Montreal is de stand nu 3-1 voor Tampa Bay!

De meest besproken man in de serie is Brandon Prust. Na een nederlaag had hij een aanvaring met de officials. Dit leverde hem uiteindelijk ook een boete op. Maar dit doet Prust dan wel weer heel aardig.

 


Game 5 is zaterdagnacht om 1:00 uur in Montreal.
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen