Blackhawks ontvangen op het Witte Huis

Door

Bijna negen maanden na hun overwinning in de Stanley Cup finals, de finale van de NHL, werden de Chicago Blackhawks door Amerikaans President Barack Obama ontvangen in het Witte Huis te Washington.

Obama is zelf afkomstig uit Chicago en dat maakt het voor hem leuker om zo’n team te verwelkomen. ,,Ik moet zeggen, zelfs voor een team uit Chicago is 49 jaar een zeer lange periode,” zei Obama.

,,Om dat in perspectief te plaatsen: de laatste keer dat de Blackhawks de Stanley Cup wonnen kostte een film 69 cent, was John Fitzgerald Kennedy net president en droeg ik nog luiers,” refereerde de president aan de vorige titel.

Obama sprak enkele minuten voor het team voordat er foto’s werden genomen. Hij kreeg een replica van de Stanley Cup, samen met zijn eigen truitje met nummer 44, want hij is de 44e president van de Verenigde Staten. De ‘Hawks kregen nadien een rondleiding in het Witte Huis.

Obama sprak zich nog eens uit wat die titel betekent voor een stad als Chicago.,,Het komt erop neer dat het zoveel meer is dan gewoon een van de grootste prijzen winnen die bestaat in de sportwereld,” zei hij.

,,Het was een stad die zich als één man achter het team zette. Het ging over een nieuwe generatie spelers en fans die nu kunnen begrijpen wat het is om de beste in de wereld te zijn. Het ging om de kans om dat allemaal te kunnen delen met anderen. En laat me toe om te zeggen aan alle Bears-, Bulls-, White Sox- en zelfs Cubsfans dat ik ze hier ook graag eens zou zien in de nabije toekomst,” besloot Obama.

Ook leuk om te lezen