Blackhawks halen veteraan O’Donnell

Door

Voor Sean O’Donell is ieder seizoen waarmee zijn carriere nog een jaartje wordt gerekt mooi meegenomen. En als z’n werkgever dan ook nog eens een gooi kan doen naar een Stanley Cup, dan is dat een hele leuke bonus. En dus is de 39-jarige verdediger reuze in zijn sas met de Chicago Blackhawks.

,,Als je eenmaal op dit punt in je carriere bent beland, dan wil je maar een ding: the Cup or bust, alles of niks”, vertelde O’Donnell tijdens zijn presentatie op de Blackhawks Fan Conventie, in het Hilton hotel aan Michigan Avenue in Chicago. ,,Met deze keuze heb ik mezelf in een positie gemanoevreerd waar daarvan sprake is.”

Een groentje is O’Donnell derhalve allerminst meer. Hij speelde 1173 wedstrijden in de NHL, inclusief 81 voor de Philadelphia Flyers afgelopen seizoen. En z’n palmares is ook al niet meer helemaal blanco, want in 2007 won hij met de Anaheim Ducks al een Stanley Cup.

,,Zodra je 35 of 36 wordt, ga je de zaken gewoon van jaar tot jaar bekijken”, aldus de verdediger, die in Chicago een eenjarige verbintenis ter waarde van $850.000 tekende. ,,Aanvankelijk dacht ik dat Philly m’n slotakkoord zou zijn, maar nu deze kans voorbij kwam, dacht ik: pakken. Ik ga nu echter niet roepen dat dit m’n laatste jaar is. Ja, als we de Cup winnen waarschijnlijk wel. Maar los daarvan: ik bekijk het van jaar tot jaar.”

O’Donnell omschrijft zichzelf als een speler met een goed karakter, die je er goed kunt bijhebben in de kleedkamer. Een rustpunt is-ie ook, en iemand die als verdediger niet zo nodig mee naar voren hoeft. En de meest getalenteerde ijshockyer is-ie ook al niet, maar hij staat z’n mannetje. ,,Ik zal de fans niet versteld doen staan, maar ik zal zeker van waarde zijn”, belooft hij.

Omdat daar aan toe te voegen: ,,Ik heb nog absoluut honger.”

Foto: wikipedia.org

Ook leuk om te lezen