Blackhawks delen eerste tik uit aan Red Wings

Door

Detroit Red Wings v Chicago Blackhawks - Game OneDe Chicago Blackhawks wonnen gisteren hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs. In de Windy City kende de ploeg van Joel Quenneville een stroeve start maar drie doelpunten in de derde periode waren uiteindelijk voldoende om de Detroit Red Wings op een ruime nederlaag te trakteren.

De Hawks kwamen wat traag uit de startblokken en vertoonden in het eerste bedrijf niet het spel dat ze in de vorige ronde tegen de Minnesota Wild lieten zien. Marian Hossa zette de thuisploeg halverwege dit bedrijf nog wel op voorsprong via een power-playgoal maar de Red Wings trokken de stand alweer snel gelijk dankzij Damien Brunner.

Vanaf het tweede bedrijf was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Goalie Jimmy Howard zag de ene aanvalsgolf van de Blackhawks na de andere op zich af komen, maar stond nog lange tijd zijn mannetje. In totaal verrichte Howard maar liefst 38 reddingen, maar dit was niet genoeg voor de Red Wings om voor een stunt te zorgen.

Verzet gebroken

Waar de thuisploeg in het tweede bedrijf nog geen gaatje in de verdediging van de Wings konden vinden, was het in de slotperiode wel snel raak. Na acht minuten brak Johnny Oduya de ban, waarna Marcus Kruger drie minuten later de marge zelfs op twee doelpunten bracht.

Detroit kreeg in de slotfase nog een grote kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Chicago-verdediger Brent Seabrook schoot zijn goalie zo’n drie minuten voor het einde van de wedstrijd te hulp door een puck van de doellijn te halen. Vervolgens besliste uitblinker Patrick Sharp twee minuten later de wedstrijd via een empty-netter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen